Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

TL’de kan kaybı mı var?

AB bölgesine yönelik olumsuz haberler nedeniyle Avro Amerikan Dolarına karşı değer kaybetmeye devam ediyor

Bigpara Haber
AB bölgesine yönelik olumsuz haberler nedeniyle Avro Amerikan Dolarına karşı değer kaybetmeye devam ediyor. Teknik olarak orta vade aşağı sinyallerinin devam ettiği €/$ grafiğinde, Cuma günü 1.2905-1.2958 bandında sıkışık bir seyirde hareket gözlemliyoruz.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Bu sabah da 1.2907-1.2876 bandında hareket etmiş ve bu vesileyle de RSI göstergesini 28.26 seviyesine indirmiştir. Olumlu haberlere sert yukarı tepki verecek konumda olması nedeniyle aşağı yönlü pozisyon alımını iyi düşünmek gerekiyor. Orta vade aşağı sinyalleriyle, aşırı düştü sinyalleri çelişki oluşturduğu için yeni pozisyon almak için pek de uygun bir seviye değil.

İspanya ve Yunan bankaları hakkındaki Kredi değerlendirme kuruluşlarının olumsuz açıklamaları ile Yunanistan’da hükümetin kurulması yönündeki çabaların sonuçsuz kalması Avro’yu zayıflatıyor. AB bölgesine yönelik olumsuz haberler devam ettiği sürece de €/$ zayıf kalmaya devam edecek. Ancak olumlu haberlere aşırı tepki verecek yani sert yükselebilecek noktalara gelmiş durumda.

€/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade göstergelerdeki uyumsuzlukla beraber sert dalgalanmaların devam ettiğini görüyoruz. Cuma günü 2.3056-2.3183 bandında hareket etmişken kapanışı günün en düşük değerinde yapmış, bugün ise Cuma günüyle hiç alakası olmayan bir hareketle 2.3033-2.3320 bandında hareket ederek sert yükseliş yaşamıştır. Şu an Teknik açıdan bir trend söz konusu değildir.

Dalgalanmayı tahmin etmek adeta zar atmak gibi olduğundan izlemede kalacağız demiştim. 2.3409 direnci oldukça güçlü ve bu seviyedeki performansını görmeden pozisyon önermeyeceğiz.

Gelelim $/TL grafiğine; Orta vade göstergeler yavaş yavaş yukarıya dönmeye başladı. Ancak parite hareketlerinden ziyade sanki TL’de bir kan kaybı varmış görünüyor. Cuma günü 1.7830-1.7944 bandında hareket etmişken bu sabah sert bir hareketle 1.8116 seviyesine kadar yükseldi. 1.8160 ve 1.8250 güçlü dirençleri var. Ancak bugünkü çıkış pek beklenen hareket değil.  Göstergelerdeki tutarsızlık nedeniyle pozisyon önermemeye devam ediyoruz. Bu arada okurlarımızdan ricam günlük yorumlarla orta vadeli pozisyonları lütfen karıştırmayın. Günlük önerilerin 24 saat içerisinde kapatılması gerekiyor.

Bu arada sabah saatlerinde net yabancı alışı gözlemlediği haberleri almam nedeniyle TCMB’nin direkt USD satış müdahalesi yapabileceği bir gündeyiz. Piyasa derinliği günlük alımı karşılayamadığından TL günlük değer kaybetmiş durumda.

Saygılarımla,

Yazarın Diğer Yazıları