Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

TL için önemli bir ipucu

1.7930 seviyesi sert çıkış öncesi desteğimiz ve altına sarkması gerekiyor. Eğer kıramazsa 1.8040 seviyesine geri dönebilir

Bigpara Haber

€/$ paritesi dün AB bölgesi borçlanma sorunu ile ilgili korkuların biraz yatışması ile dün 1.3102 seviyelerinden 1.3213 seviyelerine kadar yükseliş gösterdi.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Grafik yatay seyirde dalgalanmanın devam edeceğini gösteriyor. Son hareketlerle üçgen formasyonu oluşumu gözlenmektedir. Oluşum tamamlandığında takriben 5000 tick hareket beklemekteyiz. 1.3060 seviyesinin altın inmesi veya 1.3320 seviyesinin üzerine çıkılması aynı yönde bu hareketin olacağını öngöreceğiz.

Kırılma olduğunda sizlerle paylaşacağım. Yön konusunda ise şimdilik belirsizlik devam ediyor.Bazı göstergeler aşağı bazıları ise yukarı diyor.Bu nedenle kararsız bir durum söz konusu olduğundan  teknik verilere göre pozisyon önermiyoruz. Bu sabah itibariyle dün işlem gördüğü bantlar arasında kalması ve günün en düşüğünde olması ile PSAR göstergesinin aşağı sinyallerinde ısrarcı duruşu bugün için aşağı yönlü hareket ihtimalini artırsa da 1.3136 desteğindeki tutumu bizim için önemli bir sinyal olacaktır. Şimdilik yukarıda belirttiğimiz alt ve üst bantlara dikkat etmemizde fayda var.

USD/TL paritesi iki gündür daha önceki sert yukarı hareketin geri çekilmesini yaşıyor. TCMB uygulamaları etkili olmuş gibi. Dün 1.8081 seviyesinden 1.7930 seviyesine kadar gevşeme yaşamış ve günün en düşük seviyelerine yakın kapanmıştı. Bu sabah ise, 1.7930 seviyesinin altını görmemiş olması nedeniyle düşüşün devam etmeyebileceği tedirginliğimiz sürüyor. 1.7930 seviyesi sert çıkış öncesi desteğimiz ve altına sarkması gerekiyor. Eğer kıramazsa 1.8040 seviyesine geri dönebilir.

€/TL paritesine baktığımızda; iki gündür hafif aşağı hareketlerde bulunduğunu ve marjın dar olması nedeniyle de günlük işleme pek de müsait olmadığını görüyoruz. Dün 2.3627-2.3759 bandında hareket ederek 2.3708 açılış seviyesinin altında 2.3677 seviyesinden kapanarak aşağı yönlü harekete devam edebileceği sinyalini vermiştir.Bu aralar 2.35 seviyelerinde yeni alım gelip gelmeyeceğini izleyeceğiz. Şimdilik aşağı trendin devam ettiğini ve 2.35 seviyesini test edebileceğimizi söylemekle yetinelim

Bu arada TCMB’nin günlük fonlama alt sınırında fonlama yapacağını açıklaması TL’nin değer kazanması açısından önemli bir ip ucudur.
Önerimiz 1.3199 seviyelerinden €/$ satarak gevşemeleri değerlendirmek mantıklı görünüyor.

Saygılarımla...

Yazarın Diğer Yazıları