Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

$/TL aşağı sinyalinin 4. gününde...

Bigpara Haber

$/TL aşağı sinyalinin 4. gününde. Cuma günü 1.8148-1.8321 bandında hareket etmiş ve 1.8307 seviyelerinde kapanmıştır. Bu hareket günlük yukarı sinyali anlamına geliyor. Dolayısıyla Cuma gördüğü en yüksek seviyeyi kırmayı deneme olasılığı fazla olsa da bu tür hareketler orta vade aşağı trend olması nedeniyle satış fırsatı olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Bu trend hareketinde şimdilik potansiyel hedefimiz 1.7705.

€/$ grafiğine baktığımızda Cuma günü 1.3363-1.3548 bandında hareket etmiş, 1.3390 seviyesinde kapanmıştır. Bu hareket günlük aşağı yönde bir gelişme olabileceği sinyali verse de orta vadeli trendin 4 iş günüdür yukarı sinyali vermesi nedeniyle gevşemeler alım fırsatı olarak değerlendirilmelidir.

Bugün açıklanan Kasım ayı enflasyonu beklentilerin bir miktar üzerinde. 25 Temmuz tarihli ‘Şimdi gelelim neler olacağına’ başlıklı yazımda belirttiğim gibi TL’nin değersizleşmesinin etkilerini görüyoruz maalesef. Bugün TCMB’nin döviz satım ihalesi açmaması dövize olan net talebin önemli boyutta olmadığı sinyali vermesi açısından önemlidir.

Bu arada AB Liderler zirvesi bu hafta yapılacak ve bir sürü haber piyasada dolaşacak. Bu nedenle €/$ da çok dalgalı ve hareketli bir hafta olmasını bekliyoruz.

Günlük önerimiz; $/TL paritesinde 1.83 seviyelerinin üzerinden kademeli satış yaparak gevşemelerde yerine koyarak kar etmek mümkün gibi görünüyor.

Saygılarımla,


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları