Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Tepki çıkışı değerlendirilebilir

Önerimiz; 1.8250 seviyesi ve altından USD/TL alarak tepki çıkışını değerlendirmek mantıklı görünüyor.

Bigpara Haber

Dün 1.2581 seviyelerinden açılan €/$ paritesi 1.2626 seviyelerinden gelen satışlarla 1.2540 seviyelerine kadar gevşedi kapanışı da en düşük seviyelere yakın yaptı.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Orta vade yukarı sinyalleri vermeye devam ederken 1.2289 seviyesinden gelen çıkışın bir miktar kar realizasyonlarının gelebileceği sinyalini almış durumdayız. Günlük “key reversal” denilen sinyal ile bugün bir miktar gerileme yaşama ihtimalimiz bir hayli yüksek. Bugün 1.25 desteğini kırmayı deneyebilir.

€/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyalleri çok güçlü olmasa da devam ederken dün 2.3022 seviyesinden açılmış ve 2.3074- 2.2972 bandında hareket etmiştir. Kapanışın zayıf olması bugün de gevşemenin devam edebileceğini gösteriyor. €/$ paritesindeki kısa süreli aşağı eğilimi burada düşüşü artırabilir.

$/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyalleri devam ederken dün 1.8335-1.8181 bandında dalgalanmıştır. Kapanışın 1.8273 seviyelerinden olması önemlidir. €/$ paritesindeki aşağı yönlü harekete bağlı olarak tepki çıkışı gelebilir. 1.8315 seviyesinin üzerinde güçlü olup olmaması son derece önemli olup şimdilik bu seviyenin denenme ihtimali fazladır.

Yurt dışında Bernanke’nin açıklamaları yakından takip edildi. Masadan hiçbir şey kalkmadı, her şey olabilir diyerek beklentilerin devam etmesini sağladı. Özellikle parasal genişleme konusunda. Bunun yanında ispanya hedefinin az üzerinde ve daha da artan maliyetle borçlanabildi. Fitch ABD için seçimden sonra not indirimini konuşmaya başladı ve ABD’nin elinde sağlam bir mali planı olmadığını açıkladı. İngiltere için de kayda değer daralma olursa not düşebilir ikazı yapıldı. Soros Yunanistan krizi için sonbahar tepe noktası olacak dedi.

Özetle havalar yurt dışında gerçekten ısınıyor. Bu durumda agresif ve sert hareketler olma olasılığı da artıyor. Daha önce okurlarımızın da yorumladığı gibi sis perdesi artacak gibi. Sürpriz haberler ve beklenmedik fiyat değişimleri her an mümkün.

TCMB beklenti anketi açıklandı ve haziran sonu döviz kuru beklentisi 1.8327 TL olarak tahmin edildi.

Önerimiz; 1.8250 seviyesi ve altından USD/TL alarak tepki çıkışını değerlendirmek mantıklı görünüyor.

Saygılarımla..

Yazarın Diğer Yazıları