Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Sürpriz hareketler devam edecek

Önerimiz; Sürpriz hareketlere devam edecek potansiyele sahip piyasalarda pozisyonlarda aşırılara kaçmamakta var.

Bigpara Haber
Beklediğimiz sürpriz hareketlerden birisi gerçekleşmiş durumdadır. €/$ paritesinde dün 1.3161 seviyesinden güne başladıktan sonra 1.3156 seviyesinden gelen alımlarla direnç bölgesinin üzeri olan 1.3238 seviyesine kadar yükseldi.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Hareket orta vade sinyallere uygun bir hareket olsa da böyle önemli bir direnci kısa sürede geçmesi sürpriz bir harekettir. Büyük ihtimalle direncin hemen üzerinde bulunan ve zararına aşağı pozisyonlarını kapat demek olan “stop” emirleri işleme alınmış olabilir. Önümüzdeki günlerde 1.3130 desteğini test edip etmeyeceğini hep birlikte göreceğiz. RSI göstergesinin 72 seviyesine yükselerek riskli bölgede bulunması ve direncin önemli olması bu seviyelerde kar realizasyonu beklentimizi artırdığından kolay bir şekilde yükselişi sürpriz hareket olarak görüyoruz. Kar realizasyonu beklentimiz hala devam ediyor.

Avro/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade yukarı sinyalleri eşliğinde yukarı hareketine devam ettiğini gözlemliyoruz. €/$ paritesi de bu ivmeyi güçlendiriyor. Dün 2.3487 seviyesinden güne başlamış, 2.3463 seviyelerinden gelen alımlarla 2.3565 seviyesine kadar yükselmiştir. Bu sabah da2.3584 seviyesine yükselmiş durumdadır. RSI göstergesi burada da dikkat edin satış gelebilir demeye başladı.2.3640 seviyesini kısa vadede kırmasını beklemiyoruz.

USD/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyallerinin adeta bıçak sırtı devam ettiğini görüyoruz. Dün 1.7843 seviyelerinden güne başlamış ve gelen satışlarla 1.7790 seviyesine kadar gevşemiştir. Dün belirttiğimiz 1.7866 seviyesini görmemiştir. Bugün için aynı nokta 1.7752 ye inmiş durumdadır. Kısacası bu seviyeyi gördüğü takdirde aşağı sinyalleri zarar görecektir. 1.7770 seviyeleri (daha önce birçok kez ifade ettiğimiz yer) tekrar karşımıza çıkmıştır. Bu desteği kırmadan düşüşü konuşamayacağız. Her an yukarı sinyalleri gelebilir.

Önerimiz; Sürpriz hareketlere devam edecek potansiyele sahip piyasalarda pozisyonlarda aşırılara kaçmamakta var.  

Yazarın Diğer Yazıları