Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Şu an önemli direnç bölgesindeyiz!

Bigpara Haber

Dün 1.8366-1.8597 bandında hareket eden $/TL 1.8520 kapatarak günlük gevşeyebileceği sinyali verdi. Orta vade yukarı sinyalleri devam ettiği için gevşeme gün içerisinde kar realizasyonu şeklinde gelebilir. Ancak mevcut veriler ışığında aşağı yönde bir trend söz konusu değil.

Bu sabah baktığımızda ise 1.8487-1.8599 bandında hareket ettiğini, sabah saatlerinde yukarı yönde hala istekli olduğunu, son işlemlerin 1.86 seviyesinin hemen altından gerçekleştiğini görüyoruz. Güçlü direncin 1.90, güçlü desteğin ise 1.80 seviyelerinde olduğunu düşünürsek hareket marjının yüksekliği nedeniyle riskin ne kadar fazla olduğu daha net görünebilir. Şimdilik bu seviyelerden maliyetlenirken iki kere düşünün derim. Prensip olarak direnç bölgelerinde alım, destek bölgelerinde ise satım yapılmasını önermiyorum. Şu an önemli direnç bölgesindeyiz.

Bu arada TCMB piyasaya likidite verdikçe USD alımına gerekli kaynağı da enjekte etmiş olabilir. O yüzden piyasaya verilen likidite faizleri dizginlerken USD alımını da kolaylaştırıyor olabilir. Aman dikkat.

€/$ paritesi 7 iş günüdür yatay seyirde 1.35 seviyelerinde hareket ediyor. Orta vade aşağı sinyalleri geldiğinden gevşeme potansiyeli hala fazla. Daha önce size toparlanma süreci içerisinde olduğundan kısa vade tepki çıkışı için alım yapılabileceğini belirtmiştim. 1.3460-1.3560 bandının dışına çıkamaması nedeniyle bu öneriyi artık yapmam mümkün değil. 1.3440 seviyesi aşağı zorladığı takdirde 1.3200 seviyelerine kadar sürecek yeni bir düşüş trendi oluşturabilir.

Önerimiz direnç bölgesine girmiş olması nedeniyle 1.86 ve üzerine $/TL satıp 1.84’e kadar olası düşüşlerde yerine koyarak işlem yapmak mantıklı görünüyor. Lütfen gün sonunda pozisyonlarınızı geri kapamayı unutmayın.

Not: 1.81 den USD sattığını belirten okurumuza şu an direnç bölgesinde olması nedeniyle düşüş ihtimali olmasından dolayı alım yapmasını önermiyoruz. Eğer direnç kırılırsa o zaman durumu tekrar değerlendirmemiz gerekecek.  Ayrıca USD 2 TL’yi ne zaman görür sorusuna ise önümüzdeki direnç oldukça güçlü, €/$ paritesi 1.30 seviyelerine gevşerse o zaman 2 TL ihtimali artacak diye cevap vermiş olalım.

Saygılarımızla,


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları