Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Sıra geldi çifte standardı açıklamaya

1.3270 seviyeleri ve üzerinden €/$ satarak kar realizasyonları potansiyelini değerlenmek teknik açıdan mümkün görünüyor

Bigpara Haber

Dün 1.3229 seviyesinden güne başlayan €/$ paritesi 1.3308 seviyesine kadar yükseldikten sonra 1.3224 seviyesine kadar gevşemiştir.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Kapanışın bu seviyelerde olması ve bollinger band çizgisini üst taraftan kırması nedeniyle bugün için aşağı sinyalleri üretmiştir. Sabah itibariyle 1.3189-1.3229 bandında hareket etmesi daha günün başında aşağı sinyalinin gereğinin yapıldığını gösteriyor. 1.3140 seviyelerindeki desteğe kadar gevşeme potansiyeli olan €/$ paritesi RSI göstergesinin aşırı riskli sinyalleri üretmesi nedeniyle kar realizasyonlarının sert olma ihtimali bulunuyor.

Avro/TL grafiğine baktığımızda; Dün 2.3534 seviyelerinden güne başlamış ve 2.3693 seviyesine kadar yükselerek bollinger bandı yukarıdan delmiştir. Bu durum kar realizasyonları gelebilir sinyalidir. Bu sabah itibariyle 2.3543-2.3596 bandında hareket etmesi bu sinyali teyit ediyor. Orta vade yukarı sinyalleri gelse de gerek bollinger band’ı yukarıdan delmesi, gerekse RSI’nın 70 seviyesine çıkması kar realizasyon potansiyelini önemli ölçüde artırıyor.

USD/TL grafiğine baktığımızda; her an yukarı dönüş sinyallerinin gelebileceğini görüyoruz. Bunun için 1.7852 seviyesine çıkması yetecek. Şu an kıl payı giden bu paritede her an bir şeyler olabilir. 1.7923 direncini her an test etmeyi deneyebilir.

Sıra geldi çifte standardı açıklamaya; S&P Yunanistan’ın notunu 6 kademe birden yükselterek B- yaptı. Bu not  Türkiye’nin bir altı. Kurtarılan bir ülkenin notuyla Dünya büyümesine kafa tutan bir ülkenin notu arasındaki fark bu kadar..Metodolojisi iflas etmiş bir zihniyetin yanlı politikalarına örnek..Yorumu size bırakıyorum.  Bunun yanında UBS’de manipülasyondan dolayı ceza aldı. Daha önce da bazı uluslararası sözüm ona prestijli bankaları da manipülasyondan ceza almıştı. Dikkat ederseniz bu konular fazla kaşınmıyor. Türk bankası olsaydı neler olurdu bir düşünün.

Altın için 13.12.2012 tarihli yazıma lütfen bakın. 1710 ons/Usd fiyattan işlem görüyordu. Şimdi 1.668 seviyesinin altında. Kısa vadede çok düştü sinyalleri gelmek üzere. Ama mali uçurumun çözülme ihtimali arttıkça gevşeme sürebilir. Altının parasal sisteme güvensizlikten yükseldiği, İran’ın ticarette para yerine ikame ettiğini daha önce paylaşmıştık. Bu durum altının çok riskli olduğunu gösteren gelişmelerdi.

Önerimiz; 1.3270 seviyeleri ve üzerinden €/$ satarak kar realizasyonları potansiyelini değerlenmek teknik açıdan mümkün görünüyor.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları