Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Satış için en ideal seviye...

$/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyallerinin gelmeye devam ettiğini görüyoruz...

Bigpara Haber
Dün 1.3361 seviyesinden güne başlayan €/$ paritesi, 1.3279-1.3380 bandında hareket etmiş ve 1.3327 seviyelerinden kapanmıştır. Kapanışın açılış seviyesinin altında olması çok güçlü olmadığı sinyali vermektedir.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Orta vade yukarı sinyalleri devam etmekle beraber 1.34-1.35 bandının üzerine çıkmadan yukarı diyemiyoruz. Yatay seyirde hareketine devam etmekte olup 1.3260-1.3390 bandında hareket etmektedir. Bu bandlara günlük işlem açın alım satım emirleri konulabilir. Ancak bandın dışında uzun süre kalırsa o zaman pozisyonu stoplamak yani zararına da olsa kapatmak gerekir.

$/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyallerinin gelmeye devam ettiğini, dün 1.7768-1.7854 bandında hareket ettiğini 1.7772 kapanışın 1.7827 açılışa göre düşük olmasının zayıf ve düşmeye meyilli bir grafik oluşturduğunu göstermektedir.1.7710 seviyelerinin çok önemli bir destek olması ve bu desteğe yakın olması aşağı trend göstergesine rağmen satmamızı engellemektedir.

Satış için en ideal seviye 1.7940 seviyeleridir. Eğer 1.77 seviyesine sarkarsa da destekten gelebilecek tepki çıkışı için almak mantıklı görünüyor. Ancak 1.77 seviyesinin altında uzun süre kalması durumunda pozisyonların kapatılması gerekecektir.

€/TL grafiğine baktığımızda; Düne kadar zayıflayan da olsa yukarı sinyalleri üretmeye devam ederken, dün nihayet yukarı sinyallerini noktaladı ve orta vade (yaklaşık 1 ay) aşağı sinyali vermeye başladı. 2.3850 seviyelerine yaklaştıkça satış yönünde aşağı yöne açılmış olan pozisyonların kademeli kapatılması gerekmektedir.

2.36 seviyelerinde önemli destekleri olması burada da aşağı yönde yeni sinyal gelmesine rağmen satış yönünde net öneri yapmamızı engellemektedir. 2.38 seviyelerinde uzun süre kalması tepki ihtimalini artırabilir. Ancak şimdilik her yükselişi satış fırsatı olarak değerlendirmekte fayda var.

Görüldüğü gibi paritelerin hepsi de yatay seyirde sıkışmış durumda. Bollinger Band göstergesinin açık olması her iki tarafa dalgalanma ihtimalini de artırıyor. Bu nedenle yoğurdu üfleyerek yemek zorunda kalıyoruz.

Dış ticaret verilerinin olumlu gelmesi sepet bazında TL’nin değerlenme ihtimalini artırmıştır. Bu nedenle TL’nin değer kaybına yönelik pozisyon almak pek mantıklı görünmüyor. Hem $/TL hem de €/TL aşağı sinyalleri üretmeye başlamıştır.

Önerimiz her parite için kendi bölümlerindeki önerileri uygulamak ve destek seviyelerinin çalışıp çalışmayacağını izlemek daha mantıklı görünüyor.

Saygılarımla;

Yazarın Diğer Yazıları