Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Sadece tepki çıkışı olabilir

Orta vade yukarı sinyalleri devam ettiğinden olumlu bir haberde önemli oranda yükseliş gerçekleştirme potansiyeli bulunmaktadır.

Bigpara Haber

Dün 1.2261 seviyelerinden güne başlayan €/$ paritesi 1.2249 seviyelerinden gelen alımlarla 1.2330 seviyesine kadar yükselmiş ve 1.23 seviyelerinin üzerinde kalarak bugün için de yukarı yönde harekete devam edebileceği sinyalleri vermiştir.



Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Orta vade yukarı sinyalleri devam ettiğinden olumlu bir haberde önemli oranda yükseliş gerçekleştirme potansiyeli bulunmaktadır.

Dün yazımızda belirttiğimiz 1.2226 seviyelerini zorlamadan yukarı dönmesi 1.2330 direncini kırma yönünde tekrar bir denemede bulunabileceğine işaret ediyor. Eğer bunu başarabilirse 1.25 seviyelerine kadar sert çıkışlar gelebilir. Dün de belirttiğimiz gibi gevşemeleri alım fırsatı olarak değerlendirmekte fayda var. Bu arada FED ve ECB toplantılarından gelecek açıklama ve haberlerle piyasalarda dalgalanmaya hazır olmamız gerekiyor. Bu nedenle aşırı risk almaktan kaçınılmalıdır. Pozisyon almak isteyenler ise yukarı yönde harekete odaklanmaları teknik açıdan daha anlamlı görünüyor.

€/TL grafiğine baktığımızda; 2.1969 seviyesi yukarı sinyallerin bazılarının zarar göreceği seviyelerdi Ancak 2.1982 seviyelerinden yukarı dönerek2.2118 seviyesine kadar yükseldi. Kapanışı da en yüksek seviyeye yakın yapması bugün de yukarı hareketin devam edebileceğini gösteriyor. 2.2235 direncine kadar günlük çıkış beklediğimiz €/TL paritesinde yukarı potansiyeli artmaktadır. Dün de belirttiğimiz görüşümüzü aynen koruyoruz ve orta vade yukarı sinyallerine paralel gevşemelerde alım yapılmasının teknik analize uygun olduğunu belirtiyoruz.

$/TL grafiğine baktığımızda; 20 Haziran gününden bugüne gelen trend desteğini kırması nedeniyle beklediğimiz satış gerçekleşti ve sert düşüş yaşadı. Dün yazımızda bu düşüşün olabileceğinin altını çizmiştik. 1.80 seviyesinin altında gelebilecek stop satışlarının ciddi düşüş getirebileceğini düşündüğümüzden bu gevşemenin değerlendirilmesi için çok düştüğünde alınması yönde alınacak pozisyonların mantıklı olduğunu ifade etmiştik.

Dün gelen sert stışlar bollinger bandın alt çizgisini delmiş durumda. Normal olarak yukarı yönde bir hareket gerçekleşmesini bekliyoruz. 1.80 seviyeleri yukarı yönde tepki alımıyla tekrar denenebilir. 1.8016 seviyeleri yavaş yavaş direnç oluşturmaya başlamıştır.

Orta vade aşağı sinyalleri devam ettiğinden şimdilik yukarı beklediğimiz küçük hareketin sadece tepki çıkışı olabileceğini ve aşağı trendi etkilemeyeceğini düşünüyoruz.

Bu arada €/$ paritesinde gelecek yukarı yönlü hareketler $/TL paritesindeki gevşemeyi daha da hızlandırabilir. Orta vade düşüş beklentilerimiz devam etmektedir.

Yunanistan koalisyon liderlerinin Çarşamba günü bir araya gelecek olması, bu konuda gelebilecek haberlerin piyasalarda dalgalanmaya yol açabileceği unutulmamalıdır.

Altın 1.625 ONS/USD direncinde 3 gündür oyalandığını görüyoruz. Kapanışın günün en düşük seviyelerinde olması bugün için pek de güzel bir görünüm vermiyor. 1600 desteğine kadar geri çekilme riski biraz daha artmıştır. Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerin büyüme beklentilerinin aşağı çekilmesi altın fiyatlarını da olumsuz etkilemiştir. Resesyon dönemlerinde altının prim yapması çok sağlıklı değildir. Ancak mevcut dönemde parasal sisteme güven problemi olması altına talep yaratmaktadır

Önerimiz 2.21 seviyelerinden €/TL alarak yeni başlamış olan yukarı trend eğilimini değerlendirmek mantıklı görünüyor.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları