Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Piyasaların oturması için izlemede kalınmalı

Draghi yangını adlı haberi hepiniz okumuşsunuzdur. Sn Firuze Otay çok güzel toparlamış...

Bigpara Haber

Draghi yangını adlı haberi hepiniz okumuşsunuzdur. Sn Firuze Otay çok güzel toparlamış.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Draghi’nin Avro’dan geri dönülemeyeceğine yönelik haberi €/$ paritesini 1.24 seviyelerine çıkarırken, piyasaya müdahale şekline tatmin olunmayınca da 1.22 seviyesinin altına gevşedi. Standart dışı önlemlerin gereksiz olduğunu belirtmesi de alınacak tedbirler konusunda daha önceki yazımızda belirttiğimiz dağın fare doğurduğu izlemini edinen piyasa €/$ paritesinde satıcılı oldu.

Benim ilgimi çeken Avro’ya karşı pozisyon almanın mantıksızlığını belirtmesi ve Avro’nun short olunmamasına yönelik görüş açıklamasıdır. Yakında klasik doğrudan müdahale edebilir.

Gelelim grafiklere;

€/$ paritesi dün 1.2225 seviyesinden güne başlamış, 1.2405 seviyesine kadar yükselmiş, 1.2134 seviyesine kadar da düşmüştür. Kapanışın 1.22 seviyesinin altında olması da zayıflık devam edecek demektir. Eğer bu düşüş 1.2080 seviyesine kadar sürerse orta vade yukarı sinyalleri sona erecek. Draghi’nin topu siyasilere atması bu düşüşü imkan dahiline getiriyor.

Müdahalelerin sürpriz bir şekilde gelebileceği bir döneme giriyor olabiliriz. Bu nedenle risk alırken olmadık zamanda olmadık müdahalelere dikkat edilmesi gerekiyor.

€/TL grafiğine baktığımızda; Bugün 2.2118 seviyesinden güne başlamış, 2.1878-2.2227 bandında hareket etmiş. Kapanışın düşük seviyede olması da yukarı yönde gücünün olmadığını da gösteriyor. Bollingeri alttan delmesi tepki ihtimalini artırsa da €/$ paritesinin hareketinden aynı şekilde etkilenecektir.  Piyasaların oturması için yarın izlemede kalmamız gerekebilir.

$/TL grafiğine bakarsak; 1.8084 seviyesinden güne başlamış, 1.7911 seviyesine kadar düşmüş ve günü zayıf kapatmıştır. Aslında orta vade aşağı sinyallerine uygun davranmış olsa da bir önceki güne göre hala güçlü görünmesi de dikkat çekicidir. Bu durum tamamen €/$ paritesinden kaynaklanmaktadır.

Önerimiz; haftanın son işlem günü piyasanın yönünü netleştirmesini beklemek daha doğru olacaktır. Bunun yanında riski sevenler için 1.2160 seviyesine yaklaştıkça €/$ alıp 1.23 seviyelerine yaklaştıkça alınan pozisyonu kapatmak mümkün olabilir.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları