Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Paritelerde kar realizasyonlarına hazırlanmalı

Aşrı riskli olduğunu ifade ettiğimiz paritelerde kar realizasyonlarına hazırlık yapmakta fayda var

Bigpara Haber

Cuma günü 1.3169 seviyesine kadar yükselen €/$ paritesi, Haftanın ilk gününde 1.3121 seviyesinden güne başlamış, 1.3172 seviyesini gördükten sonra gelen satışlarla 1.3084 seviyesine kadar gevşemiştir.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

RSI göstergesinin 79 seviyesinde olması aşırı riskli fiyat seviyeleri sinyali vermesini sağlarken, orta vade yukarı sinyallerinin devam etmesiyle tezat bir görüntü ortaya koymaktadır.

Bugün Cuma günü gördüğü en yüksek seviyelerde zorlanarak satışla karşılaşması yakında kar realizasyonu sinyali verdirmekte ise de €/$ short pozisyonların kapatılması pariteyi yukarı iten nedenler arasında sayılıyor. Bu trendin Cuma gününe kadar sürebileceği konuşuluyor. Cuma günü futures ve options piyasalarda kontratların vade sonu olması nedeniyle €/$ paritesinde aşağı yönde açılan pozisyonların kapatılmasının parite üzerinde etkili olduğu söylenmektedir. Eğer gerçekten böyle bir etki varsa önümüzdeki hafta ciddi düşüşler başlayacak demektir. Bu durum stop işlemlerin yerini bir sonraki hafta yeniden açılan pozisyonlara bırakması anlamına geliyor.

Dün en önemli gördüğümüz haber ABD’nin notunun düşürülmesidir. Egan -Jones’un notu indirmesi USD’nin zayıflamasına neden olabilecek bir gelişmedir.

€/TL paritesine baktığımızda; Haftanın ilk gününde 2.3544 seviyelerinden güne başladığını, 2.3659 seviyesini gördükten sonra 2.3481 seviyesine kadar düştüğünü görüyoruz. Son işlemlerin günün en düşük seviyesine daha yakın olması bugün gevşeme ihtimalini artırmaktadır. Orta vade yukarı sinyalleri devam ederken 81 seviyesinin üzerinde RSI aşırı riskli sinyali ile tezat oluşturmaya devam ediyor. Sinyallerin aşağı dönmesi için 2.32 seviyesinin altına düşmesi gerekmektedir. Şimdilik yüksek risk nedeniyle bu seviyelerden mecbur olmadıkça alım yapılmamasını öneriyoruz.

$/TL grafiğine baktığımızda; Haftanın ilk gününe 1.7940 seviyesinden başlamış  ve 1.7903 seviyelerinden gelen alımlarla 1.7989 seviyesine kadar yükselmiş olduğunu görüyoruz. Orta vade aşağı sinyalleri devam etmekle beraber €/$ paritesinin konumu nedeniyle sert yukarı potansiyeli bulunmaktadır.

Bugün TCMB’nin faiz koridoru ile ilgili açıklaması gelebilir. Bu durum TL’nin değerinde geçici oynaklıklara yol açabilir.

Altın grafiğine baktığımızda;2 iş günüdür daha önceki sert çıkışı hazmetmeye çalıştığını gözlemliyoruz. Orta vade yukarı sinyalleri 82 seviyesine yakın RSI risk seviyesiyle aşırı riskli bir görünümle devam etse de kar realizasyonu ihtimali daha da artmış durumdadır. 1.740 ONS/USD seviyelerine gerileme ihtimali yükselmiştir. Pazartesi günü Cuma gördüğü en yüksek seviyeyi geçememiştir.

Önerimiz; Aşrı riskli olduğunu ifade ettiğimiz paritelerde kar realizasyonlarına hazırlık yapmakta fayda var.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları