Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Orta vade sinyallere ters pozisyonlarda beklenmemeli

Bugün önerimiz açıklamalar gelene kadar önemli pozisyon alınmaması ve orta vade sinyallere ters pozisyonlarda beklenmemesidir

Bigpara Haber

Dün 1.2761 seviyesinden güne başlayan €/$ paritesi 1.2757 seviyesine kadar gevşedikten sonra, günlük bazda aşağı sinyalleri gelmesine rağmen gelen alımlarla 1.2871 seviyesine kadar yükseldi.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Kapanışı da en yüksek seviyeye yakın yapması hala güçlü olduğunu gösteriyor. Bu sabah da 1.2847-1.2883 bandında hareket etmesi dünkü güçlü konumunu bu sabah da sürdürdüğü anlamına gelmektedir. RSI göstergesi kırmızı çizginin üzerine çıktığı için de kar realizasyonu riski fazla. 1. 2750 seviyesi destek durumuna gelmeye başladı. Günlük direnci 1.2915 seviyelerindedir.

USD/TL grafiğine baktığımızda; Dün 1.8026 seviyesinden güne başlamış, 1.8004 seviyesinden gelen alımlarla 1.8060 seviyesine kadar yükselmiştir. €/$ paritesinde teknik beklentimize ters gelişen yukarı hareketin burada düşüş yaratmaması dikkat çekicidir. Bu sabah itibariyle 1.8006-1.8043 bandında hareket etmektedir.

Orta vade aşağı sinyalleri devam eden USD/TL paritesinde kısa vadeli 1.8250 seviyesine kadar sürebilecek tepki çıkışı €/$ hareketinin gevşemesiyle yakından ilgisi olacağından, bu gevşeme geciktikçe USD/TL tepki çıkışı da gecikecektir.

Türkiye kaynaklı iyi bir haber geldiği takdirde 1.7910 seviyesine çok kolaylıkla gevşeyebilir. Şimdilik tepki çıkış ihtimali devam etmektedir.
Dün €/$ paritesinde Avro lehine gerçekleşen gelişme buraya önemli oranda yansımış durumda. 2.3007 seviyesinden güne başlamış, 2.3233 seviyesine kadar yükselmiştir.

Orta vade yukarı sinyallerinin aşırı riskli RSI sinyalleri gölgesinde gerçekleşmesi temkinli olmamız gerektiğini göstermektedir. €/$ paritesinde gevşeme olduğu takdirde EUR/TL’de önemli gevşemeler görebiliriz. Mevcut seviyeler şimdilik alıma uygun değil.

Türkiye cari açığının beklentilerden düşük gelmesi teknik olarak fiyatlara bugün tam anlamıyla yansıyacağından TL’nin değerlenmesine neden olabilir. Cari açık verisinin gittikçe azalıyor olması ve enflasyonun da kontrol altında tutulması not artırım beklentilerini tekrar artırabilir. Bu durum TL’nin değerlenmesine neden olur.

Yurt dışında ise FED toplantıları bugün başlayacağından bol bol söylentilere ve sızan bilgilere göre dalgalanmalar yaşanacaktır. Bunun yanında Almanya Federal Anayasa Mahkemenin bugün açıklanması beklenen ESM kararı olumsuz çıkarsa €/$ paritesinde ciddi düşüşler gelebilir.

Bugün önerimiz açıklamalar gelene kadar önemli pozisyon alınmaması ve orta vade sinyallere ters pozisyonlarda beklenmemesidir.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları