Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Orta vade alım önermiyoruz

Dün1.7958-1.8097 bandında hareket eden USD/TLdünkü yazıda belirttiğimiz 1.7961 desteğinden dönmüştü

Bigpara Haber

Dün  1.7958-1.8097 bandında hareket eden USD/TL  dünkü yazıda belirttiğimiz 1.7961 desteğinden dönmüştü.



Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Birgün önceki stop işlemleriyle iyice ipini koparan parite dün bir önceki sert hareketin aksine daha dengeli hareket etti. Bir önceki günün en yüksek seviyesini tekrar denememesi şimdilik fırtınanın durulduğunu gösteriyor. Bunun yanında günlük gevşeyebilir sinyali de vermiş durumda.

Bu sabah baktığımızda 1.7932 seviyesine kadar gevşediğini ve kimseye düzgün fırsat vermeden de bu sinyalin gereğini yaptığını görüyoruz. Sabah 1.7932-1.7988 bandında hareket etmesi yanında 1.7988 seviyesine yükselerek buradan işlem görmesi  1.7953 seviyesi civarında olan destek bölgesinin hala çalışmakta olduğunu gösteriyor.  Bu arada orta vade göstergeler ısrarla yukarı demeye devam ediyor. 

Eğer ciddi alım gelirse satışla karşılaşacağı en önemli nokta 1.8210 seviyesinin üstüdür. Günlük bazda da 1.81 civarında da satışı bekleyenler olabilir. Gevşemeler şimdilik alım fırsatı olarak değerlendirilmeli ve alımlar kademeli yapılmalıdır (Hata ihtimaline karşılık).

Örneğin 1.7880 seviyesinin altı bu trede kafamızı karıştırır. Okuyucularımızdan Asal dün beklentilerimde ne değişiklik olduğunu sormuş. Hemen cevaplayalım yeri gelmişken. Orta vadede TL güçlü kalır beklentimiz devam ediyor. Yani Haziran ayında daha düşük kur beklentim devam ediyor. Ancak kısa vade şimdilik trend yukarı. Portföy hareketleri bile bu trendi belirleyebiliyor. Bu trend belki de bir hafta içinde bile sona erebilir. USD/TL için 1.70 seviyesinin altı bana daha mantıklı görünüyor. Bakalım zaman neler gösterecek.
Gelelim EUR/TL’ye; Orta vade aşağı sinyalleri devam ederken 2.3417-2.3640 bandında son 8 iş günüdür yatay seyirde dalgalanıyor. Dün yazımızda hatırlarsanız,2.36 seviyelerinden satış önermiştik. EUR/TL dün 2.3604 den gevşeyerek 2.3502 seviyesine kadar gevşedi. Bu sabah 2.3471-2.3533 bandında olması hala zayıf ama trend konusunda kararsızlığını gösteriyor. Yukarıda belirttiğimiz band nereden kırılırsa yeni trend o yöne başlayacak.

Şimdilik orta vade alım önermiyoruz

Okurlarımızdan Kayserili rumuzlu Orhan bey dün iyice içini dökmüş. Kosgeb, İtkib ve bazı sanayi odalarında kur riskinden korunma yolları semineri vermiştim. Keşke sizde yararlanabilseydiniz. Şirket yönetirken varlık ve yükümlülüklerimizi hep birlikte uyum içinde yönetemezsek sonu maalesef kötü oluyor. Bunun yanında Türkiye ile ilgili söylediklerine de saygı duyuyorum. Bizler de adaletli olması ve hak edenin hakkına ulaşabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu sitede yeri geliyor kurumları eleştiyoruz yeri geliyor teşekkür ediyoruz. Ama siyaset yapmamaya özen gösteriyoruz. Bize inananlara bu haksızlığı yapmanın vebalı çok büyük. Yapanlar da bunun hesabını muhakkak vereceklerdir. Biz hep birlikte doğruları konuşalım yalnız Türkiye’yi zayıf göstermek isteyenlere de koz vermeyelim. Diğer bir deyişle “Kol kırılsın yen içinde kalsın”.Gelişmiş ekonomiler bunu çok ama çok iyi beceriyor. Bakın Güney kıbrıs’ın notunu yeni düşürebiliyorlar. O notu hak eden hangi ekonomisi varsa.. Bu ülke bizim çocuklarımızın. Bunu unutmayalım lütfen.   

Şimdi gelelim EUR/USD’ye ; Birkaç okurumuz birden bu konuda soru sorduğuna göre kafalar bir hayli karışık. Orta vade aşağı trend devam ediyor. Bu durum son derece net. Ancak bu kısa vade tepki çıkışı olmayacak demek değil. Dün 1.3004-1.3086 bandında hareket etti. Bir önceki günle hemen hemen aynı aralıkta işlem gördü. Bu sabah da 1.3053-1.31 bandında hareket etti. Ancak işlem miktarı pek de yüksek değil.Ayrıca  ben zayıfım sinyalleri vermeye devam ediyor. Sanki 1.30 seviyesini tekrar kırmayı deneyecek gibi. En ufak olumsuz haberde 1.2906 demesi an meselesidir. Şimdilik yukarı pozisyon almamakta fayda var.

Bugün önerimiz; 1.7960 seviyesinden USD/TL alarak orta vade çıkış trendi değerlendirilebilir diye düşünüyoruz.

Not USD/JPY paritesinde önümüzdeki birkaç yıl için hedefimi soran MK’ye cevabımız. 105 seviyesi son derece makul ve gerçekleşme ihtimali yüksek bir seviyedir diye cevap vererek yazımızı bitirelim.

Saygılarımla... 

Yazarın Diğer Yazıları