Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

ÖNEMLİ GELİŞME!!!

Bigpara Haber

FED (ABD Merkez bankası), BOJ (Japonya Merkez Bankası), İsviçre Merkez Bankası, Kanada Merkez Bankası ve ECB (Avrupa Merkez Bankası) dolar likidite swap hatlarına uygulanan faizi 50 baz puan düşürdü ve bu gelişme USD’nın diğer paralara karşı ciddi bir değer kaybı yaşamasına yol açtı.

€/$ 1.3257’den 1.3532 seviyelerine kadar yükseldi. Bu gelişme teknik göstergeleri yukarı sinyali verecek şekilde etkiledi. Bu nedenle önümüzdeki günlerde piyasanın ne yöne doğru gittiğini yakından takip edeceğiz. Şimdilik 21 gün süren düşüş trendi sonlanarak yukarı sinyalinin ilk günü başlamış görünüyor. Bu arada sürpriz gelişmelere karşı yaptığımız uyarı da gerçekleşmiş oluyor. Daha önceki yazılarımızda ciddi dalgalanmalara karşı hazırlıklı olmalıyız diye belirtmemizin nedeni de bu tür sürpriz hareketlerin gerçekleşme olasılığının yüksek olmasıydı.

Gelelim $/TL grafiğine; Bu sabah aşağı sinyalinin gelmesi için 1.8403 seviyesini aşağı zorlaması gerektiğini belirtmiştik. Yazının yazıldığı saatlerde en düşük 1.8230 seviyesini gördü. 1.75 seviyelerinden gelen 15 iş günü süren çıkış trendi bugün sona ermiş oldu. Bugün aşağı sinyalinin ilk günü oldu. Artık 1.85 önemli bir direnç konumunda.

Önerimizi güncellersek 1.85 seviyesine yaklaştıkça satarak kademeli pozisyon almakta fayda var.

Saygılarımla,


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları