Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Olumsuzluklar aynen devam ediyor

Bigpara Haber
Sabah itibariyle $/TL 1.69`un altındayken €/$ 1.4360 seviyelerinde seyrediyor. Her iki paritede dünün en düşük seviyelerinde işlem görüyor. Dolayısıyla bu sabah TL daha önceki kayıplarının ufak bir kısmını geri almış diyebiliriz.

$/TL paritesinin orta vadeli sat sinyali verebilmesi için 1.6750 seviyesinden işlem görmesi gerekiyor. Ancak kısa vadeli aşağı yön sinyalleri 3 gündür gelmektedir. €/$ orta vadeli yukarı, kısa vadeli aşağı sinyalleri üretmekte olduğundan dalgalanmaya son derece müsait. Gün içerisindeki haberlere bağlı olarak sert dalgalanmalar yaşayabilir.

TCMB`nin aldığı tedbirler TL üzerinde iki gündür etkili olmuş görünüyor. Ancak bu henüz yeterli değil. Bu seviyelerde kaldığı takdirde maliyet enflasyonu nedeniyle ÜFE Temmuz ayında yüksek gelebilir.

Yurt dışında değişen bir şey yok. Olumsuzluklar aynen devam ediyor. Borç tavanı konusunda olumlu gelişme olmadığı takdirde önümüzdeki ay USD de ciddi fırtınalar esebilir. İçeride ise kapasite kullanım oranının hafif düşmesi, kredi kullanım hızının azalması, ekonomi ısınıyor söylemlerini azaltacaktır.

Bugün için önerimiz; öncelikle €/$ paritesinin sürprize çok açık olması nedeniyle bu pariteden işlem yapılmaması, $/TL`de ise 1.6990 ve üzerine satış yaptıktan sonra 1.6780 seviyelerinden alış yaparak pozisyonun kapatılması olabilir.

Saygılarımla,


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları