Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Mevcut koşullarda nasıl hareket edilmeli?

Bigpara Haber

Cuma günü 1.3026-1.3096 bandında hareket eden €/$ paritesi orta vade aşağı sinyallerini üretirken 1.30 seviyelerinin hemen üstünde tutunma çabalarına devam etmektedir.


Çok güçlü bir görünüm sergilemeyen €/$ paritesi yeni yıla adeta yatay ve sığ bir piyasa yapısı içinde fazla hareket etmeden girmek istiyor görünümü vermektedir. Bu sabah itibariyle baktığımızda 1.3034- 1.3075 bandında yatay seyir hareketi devam etmekte olup dar marjda sığ piyasa görünümünü korumaktadır.

$/TL grafiğine baktığımızda orta vade yukarı sinyalleri üretmeye devam ederken 1.90 seviyelerindeki direnç bölgesinin altında tutunmaya çalıştığı görünümü vermektedir. Cuma günü 1.8825-1.9021 bandında hareket etmiş, bu sabah itibariyle de 1.8813-1.8972 bandında hareket etmektedir. Tıpkı €/$ paritesinde olduğu gibi $/TL paritesi de yatay ve sığ bir piyasa görüntüsü vermektedir.

Önerimiz; Dar marjda hareket eden sığ piyasalarda günlük işlem yapmamanızdır. Bu arada orta vadeli trendler pozisyon alınacak noktalarda olunmaması nedeniyle mevcut piyasa koşullarında güvenilir bir görüntü vermemektedirler.


Saygılarımla,


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları