Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Kar realizasyonuna dikkat!

1.7970 seviyesine kadar (önümüzdeki günlerde) kar realizasyonları gelebilir

Bigpara Haber
Dün orta vade aşağı sinyallere paralel olarak 1.2759 seviyesinden 1.2682 seviyesine kadar gevşeyen €/$ paritesi RSI seviyesinin 20 seviyelerine kadar düşerek istisnai oranda düştü sinyalini verdirdi.
 
Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Bu nedenle de tepki hareketlerine hazırlıklı olmamız konusunda fikrimi sizlerle paylaşmıştım. Bu sabah 1.2715-1.2749 aralığında işlem görmesi tepki çıkışı ihtimalini artırmaktadır. Bu seviyelerde €/$ satılması teknik olarak önerilemez. Ayrıca tepki çıkışı da kuvvetle ihtimal.

€/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade yukarı sinyallerinin gelmeye devam ettiğini 2.3290 seviyelerini direnç haline getirmeye çalıştığını görüyoruz €/$ paritesindeki gelişmeler burayı da aynı şekilde etkileyecektir. Şimdilik Avro riskinizi iyi kontrol edin diyoruz.

$/TL grafiğine baktığımızda; Dün gelen çıkışla 1.8327 seviyesini görse de gelen satışlarla direnç seviyesinin üzerinde kalmayı başaramadı. Günlük “key reversal” dediğimiz gevşeme sinyalini de beraberinde getirdi. RSI göstergesi üst seviyelere yakın olduğu için sert aşağı potansiyeli var. 1.7970 seviyesine kadar (önümüzdeki günlerde) kar realizasyonları gelebilir. Ancak orta vadeli göstergelerin yukarı dönmüş olması kar realizasyonlarının karşılanma ihtimalini artırıyor. Şimdilik biraz düşme potansiyeli daha fazla diyoruz.

Gelelim son gelişmelere; Yunanistanın seçime gideceğinin kesinleşmesi üzerine gelen panik dalgası aslında Yunanistan seçimleriyle alakalı değil. Asıl sebep daha çok Yunanistan’ın taahhütlerini yerine getiremeyeceği ihtimalinin artması ve tedbir alabilecek yetkili makamın bulunamamasıdır.

Bu durum İtalya başta olmak üzere güney avrupa’da sorun yaratacak diye düşünülüyor. ABD de beklenenden iyi gelen sanayi üretim verisi, konut başlangıçları ile japonya’nın beklentilerden yüksek gelen ilk çeyrek büyüme verisi biraz piyasalara moral vermiş gibi. Bu moralle emtealar da prim yaptı.

Daha sonra ECB 4 Yunan bankasıyla işlem yapmayacağını açıklaması ise sorunun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Artık bu bankalardan olacak mevduat çıkışı bankaları batırmaya yeter. Yunanistan’dan gelecek kötü haberlere hazırlıklı olmak gerekiyor. Risk iştahının azalmasına neden olabilir.

Sonuç olarak piyasalarda dalgalanmaların devam etmesi için bir sürü neden hala var. Önemli olan orta vadeli perspektifte terste yakalanmamak.

Önerimiz; 1.2750 seviyesinin altından €/$ alarak tepki çıkışını değerlendirmek mantıklı görünüyor.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları