Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Kar realizasyonları devam eder mi?

Bugün €/$ açısından çok önemli bir gün. Çünkü 1.2826 seviyesinin üstünü görebilirse orta vade yukarı sinyalleri gelmeye başlayacak

Bigpara Haber
Dün 1.2726 seviyelerinden 1.2825 seviyelerine kadar yükselen €/$ iki gün içerisinde 1.2643 seviyesinden 1.2825 seviyesine kadar yükselerek beklediğimiz tepki çıkışını gerçekleştirdi.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Bugün €/$ açısından çok önemli bir gün. Çünkü 1.2826 seviyesinin üstünü görebilirse orta vade yukarı sinyalleri gelmeye başlayacak.  Bu sabah itibariyle 1.2783-1.2817 bandında işlem görmüş durumda. Dün hatırlarsanız önerimiz 1.2750 seviyesinin altından alarak çıkışları değerlendirmekti. 1.2738 seviyeleri gittikçe daha güçlü destek halini almaya başlıyor.

€/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade yukarı sinyallerinin devam ettiğini dün bir önceki sert çıkışın hazmedilme süreci olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Cuma günü 2.3506 seviyesine kadar sert yükseliş yaşadıktan sonra, dün 2.3307-2.3475 bandında hareket ederek bir önceki çıkışın kar realizasyonunu gerçekleştirmiştir. Bu sabah ise 2.3327-2.3383 bandında hareket ederek bir önceki düşüşün ivme kaybettiğini göstermektedir. Bu durumda 2.35 seviyelerini tekrar deneme ihtimali artmaktadır.

Daha önce 2.31 seviyelerindeyken de belirttiğim gibi €/TL riskinizi iyi yönetmenizde fayda var. Hala yükseliş potansiyeli devam etmektedir.

$/TL grafiğine baktığımızda; Cuma günü gördüğü 1.8410 en yüksek seviyeden sonra aynı gün 1.8360 seviyesine, Pazartesi günü de 1.8241 seviyesine düşerek kapanması 1 gün içerisinde ortalama fiyat seviyesine hemen düşmesi nedeniyle kar realizasyonlarının devam edebileceği ihtimalini artırmaktadır. RSI seviyesinin aşırı yükseldi sinyalini verdiğini sizlerle paylaşmıştık.

1.8250 seviyesi 1 haftalık ortalama değer olması nedeniyle burada tutunup tutunmayacağı haftalık bazdaki grafikler için önemlidir. Kar realizasyon sürecinin bir süre daha devam edebilme ihtimali oldukça fazladır. Bu sabah 1.8232-1.8264 bandında sıkışık seyirde ve bir önceki günün en düşük seviyelerinde işlem görmesi de bu ihtimali artırıyor. Alım düşünenler için bu fiyatların biraz yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

USD/JPY grafiğinde geçen Perşembe gelen çok sert düşüşün tepki alımlarını görüyoruz. Bu hareketin 79.69 seviyesine kadar sürme ihtimali yüksek.

Yarın yapılacak AB zirvesiyle ilgili Fransız ve Alman Maliye Bakanların bir araya gelecek olması ve olumlu açıklamalar gelebileceği beklentisi, Çin’in ekonomik büyümeyi destekleyeceğine dair açıklamaları Euro ve risk iştahının artması yönünde havayı destekliyor. ABD 2. El konut fiyatları bize ABD’de durgunluğun devam edip etmeyeceği konusunda ip ucu verebileceğinden bu akşam takip edilecek en önemli veri konumunda.

Bunun dışında başka veri olmaması nedeniyle bugün bol bol söylenti ve dedikodu ile hareket eden piyasalarla karşı karşıya olacağız.

Bunun dışında istisnai gün uygulamasının paritelerin üzerinde etkisi olmadığı konusundaki okurlarımızın fikrine aynen ben de katılıyorum. Ancak TL likiditeyi ayarlayarak spekülatörlerin TL likidite sağlama kolaylığının önüne geçilmesi de TL’nin aşırı dalgalanmasını engellemiş olabilir.

Önerimiz; 1.2760 seviyesinin altından €/$ alarak tepki çıkışını değerlendirmek mantıklı gibi görünüyor.

Yazarın Diğer Yazıları