Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

İşlem yapmak isteyenlere bugünkü önerimiz

1.8250 seviyesi ve üzerinde $/TL satış, 1.8060 seviyelerinde de alış şeklinde işlem yapılmasının mantıklı göründüğü şeklinde olacaktır

Bigpara Haber

Cuma günü 1.2203 seviyelerinden açılarak 1.2163-1.2257 bandında hareket eden €/$ paritesi orta vade aşağı sinyalleri üretirken kısa vade aşırı düştü sinyali üretmek üzere.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Cuma kapanışının günün en yüksek seviyesine yakın olması nedeniyle bugün tepki hareketi ihtimalini artırıyor.

Bu sabah baktığımızda 1.2273 seviyesini görerek tepki hareketinin devamını getirdiğini görüyoruz. Son işlemler 1.2230 seviyelerinden gerçekleşirken orta vade aşağı sinyallerinin ortadan kalkması için 1.2495 seviyelerine kadar yükselmesi gerekiyor. Düşük RSI değeri nedeniyle satarak günlük işleme başlamanın riskli olduğunu düşündüğümüzü bilmenizi istiyoruz.

$/TL grafiğine baktığımızda; Cuma günü 1.81-1.8220 bandında hareket ederek günü en düşük seviyeye kapattığından güçlü bir görünüm sergileyememiştir. Orta vade yukarı sinyalleri devam etse de açılışın düşük olmasını bekliyoruz. Sabah itibariyle baktığımızda; 1.8087 en düşük seviyeyi görerek beklediğimiz zayıf görünümü sürdürmüş olduğunu gözlemliyoruz. Orta vade yukarı sinyallerinin son bulması için 1.7975 seviyelerine kadar düşmesi gerekiyor. 1.8060 desteğinde tutunup tutunmayacağı son derece önemli. €/$ paritesinde olası yukarı bir hareket burayı aşağı yönde gitme şeklinde etkileyecektir. Şimdilik son günlerde yatay seyirde olduğunu net bir trend hareketi içinde olmadığını söylemekle yetinelim.

€/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyalleri aşırı düştü RSI sinyalleri sınırında devam etmektedir. Yeni satışa pek uygun olmadığından satarak yeni pozisyon açılmasını öneremiyoruz. Cuma günü 2.2127-2.2244 bandında hareket etmiş, bu sabah da 2.2119-2.2212 bandına iyice sıkışmıştır. Son işlemlerin 2.2149 seviyelerinden geçmesi gücünün hala zayıf olduğunu gösteriyor.

$/JPY paritesi, orta vade aşağı sinyalleri üretmektedir. Yaklaşık 1 haftadır gelen sinyaller nedeniyle 79.71 seviyesinden 79 seviyesinin altına sarkmıştır. Uzun bir süredir genel olarak yatay seyir içerisinde olduğundan sert hareketlerin ne zaman ne yöne geleceğini kestirmek zor olsa da şimdilik 78.76 seviyesine doğru yumuşak bir iniş yapabileceğini görüyoruz. Japonya’nın parasal genişlemeye gitmesi burada sert yukarı hareketlere neden olabilir. Böyle bir ihtimal bulunuyor.

İspanya ve İtalya gibi ülkelerin sabah itibariyle tahvil faiz artışları pek olumlu değil. Bu ülke tahvillerinden bazı fonların pozisyon azalttığını gösteriyor.Bu hareketler Avro’ya değer kaybettiren hareketler çünkü para Avro dışına çıkarak riskini azaltmak isteyebilir. İtalya’nın not düşürülmesinden dolayı uluslar arası fonların risk ayarlama işlemleri piyasada sürpriz hareketlere yol açabilir. Bu arada Türkiye’nin IMF’ye 1.7 milyar USD borcu varken IMF’den gelen talep üzerine 5 milyar USD borç para verilmesi Türkiye’de son yıllarda nelerin değiştiğini gösteren önemli gelişmelerden birisi. 70 sente muhtaç olan ülkeden IMF’ye 5 milyar USD borç veren ülkeye…Hem de bu global sıkıntıların ortasında.

İşlem yapmak isteyenlere önerimiz; 1.8250 seviyesi ve üzerinde $/TL satış, 1.8060 seviyelerinde de alış şeklinde işlem yapılmasının mantıklı göründüğü şeklinde olacaktır.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları