Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Hedef 1.7945 TL

Bigpara Haber

Sabah itibariyle baktığımızda TL için çok önemli bir hareketin gerçekleşmiş olduğunu görüyoruz. Dün hareketler $/TL grafiğinde orta vadeli sat sinyali getirmiş.

Bu nedenle bugün orta vade aşağı sinyalinin ilk günü diyoruz. Hedef 1.7945 seviyesidir. Bu seviyedeki dirence kadar önemli bir engel görünmüyor. Özellikle döviz kredisi kullanan veya döviz riski bulunan okurlarımıza bu haberi vermiş olalım.

Yurtdışına baktığımızda; Dün İtalya’nın notunun hızla düşürülmesinin bizim için önemi Türkiye ile İtalya arasındaki risk koridorunun daralmasıdır. Kısacası İtalya’ya yönelmiş yatırımcıların Türkiye’yi düşünme ihtimalleri biraz daha artmış bulunuyor. Bu TL’nin orta vadede elini güçlendirecek bir gelişmedir.

Yurtdışında not indirimleri resesyon korkuları ve büyüme hedeflerinin aşağı çekilmesi gibi son derece olumsuz olan gelişmeler aynen devam ettiği için aynı konulara tekrar tekrar değinmiyoruz. Sadece yurt dışında hava her geçen gün daha kötüleşiyor bunu bilelim yeter.

Yurtiçinde ise kur açısından bizim için en önemli neler oldu diye bakarsak; TCMB’nin karşılıklarla oynayarak piyasaya önemli miktarda döviz likiditesi sağlaması, Ayrıca yüklü miktarda açtığı döviz satım ihalelerinin ancak %50’sini karşılaması çok önemli mesajlar içeriyordu. Birincisi TCMB kur seviyesinden ciddi şekilde rahatsız çünkü kur enflasyon üzerinde baskı yapmaktadır. Diğeri piyasa açılan döviz satış ihalesinde “ ben bu kurdan almak istemiyorum” mesajı vermiştir. Kısacası piyasa da TL aşırı değer kaybetmiş dedi.

Bugün önerimiz; $/TL de olası yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendirip TL’ye geçmek ve 1.7945 hedef seviyemize kadar da pozisyonu sürdürmektir.

Gün içerisinde pozisyon kapamak isteyenler de her düşüşte kademeli olarak pozisyon azaltabilirler. Aşağı sinyalinin ilk günü olması nedeniyle, orta vade pozisyon alanlar günlük işlem yapanlara göre daha fazla kar potansiyeli taşıyor olabilirler.


Saygılarımla,


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları