Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Hedef 1.7660 seviyesi!

Bu sabah baktığımızda; 1.2247-1.2283 bandında hareket ettiğini görüyoruz...

Bigpara Haber
Orta vade aşağı sinyalleri vermeye devam eden €/$ paritesi dün dar marjda hareketine devam etmiş ve 1.2280 seviyelerinden başladığı günü 1.2229-1.2324 bandında hareket ederek kapatmıştır. 1.2278 seviyelerinden kapanması ise zayıflığın devamı anlamına geliyor.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Bu sabah baktığımızda; 1.2247-1.2283 bandında hareket ettiğini görüyoruz. Düne göre daha zayıf bir görünüm gösteriyor. 1.2174 seviyesine kadar gelebilecek sarkmalara hazır olmakta fayda var.

€/TL grafiğine baktığımızda; yatay seyirde dar marjda hareketine devam ettiğini görüyoruz. Hala trend hareketi yok. Aşağı sinyalleri eşliğinde aşırı düştü sinyali sınırında düşük hacimle ve dar marjda olduğu için işleme hiç müsait değil.

$/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyalleri gelmeye başladığını görüyoruz. 1.8080 seviyesinin üstü satışa uygun görünüyor. Önümüzdeki günlerde €/$ paritesinde USD lehine çok agresif bir hareket olmazsa USD TL’ye karşı önümüzdeki 20 günlük periyotta değer kaybedebilir görünüyor. Hedef 1.7645 seviyesidir.

Eurogroup’un İspanyol bankalarına yardımı bugün onaylaması bekleniyor.  Sürpriz olursa yani onaylamazsa €/$ paritesi değer kaybeder. Ancak beklenen olursa, yani onaylanırsa herşey aynen devam eder, pek bir değişiklik olmaz.

TCMB’nin TL cinsi karşılıkların döviz olarak tesis edilmesinde üst limiti %5 artırarak %55’e yükseltmesi piyasaya ek 2.8 milyar TL ek likidite sağlarken TCMB döviz rezervlerinde de artış olacak. Faiz indiriminin henüz beklenmemesi nedeniyle indirimin gelmemesi olumsuz bir hava yaratmadı. Faiz indirim beklentisi  olması TL’yi alımı özendiriyor. Çünkü gelecekte TCMB faiz indirimi olacak demek TL cinsi tahviller prim yapacak demek.

Önerimiz; Dar marjlı ve sığ piyasa koşulları nedeniyle günlük işlem yapmamak, yaklaşık 20 gün pozisyonda kalmayı göze almak kaydıyla 1.81 seviyelerine yaklaşıldıkça $/TL satarak 1.7660 seviyelerinden almayı hedeflemek mantıklı görünüyor.

Saygılarımla,

Yazarın Diğer Yazıları