Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Günlük işlem yapmaktan kaçının

Önerimiz; günlük işlem yapmama önerimiz devam ediyor.

Bigpara Haber

5 iş günüdür orta vade yukarı sinyali üreten USD/TL uzun vadede yatay ve hafif aşağı trend içerisinde hareketini sürdürmektedir.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Uzun süre önce 2013 için yapmış olduğumuz teknik analizimizde 2013 yılı için aşağı sinyalleri ürettiğini sizlerle paylaşmıştık. 2 iş günü önce 1.80 direncinden geri dönen USD/TL paritesi dün 1.7981 seviyesinden güne başlamış, gelen satışlarla 1.7925 seviyesine kadar gevşemiştir. Bu sabah da 1.7930-1.7959 bandında dalgalanmaktadır. Çok güçlü olmadığı için net bir sağlıklı trendi konuşamıyoruz. 1.7923 ve 1.7840 seviyelerinde hafif alım gelme potansiyeli olsa da ciddi bir dalgalanma riskini( en azından yakın zamanda) görmüyoruz. 1.8250 seviyesinin üzerinde yukarı trendi konuşmaya başlayabilirken, 1.76 seviyelerinin altında da uzun vadeli düşüş trendinin başladığını konuşabiliriz. Yatay seyirde orta vade (yaklaşık 1 ay) dalgalanmalar yaşamaya devam etmekteyiz.

Avro/TL grafiğine baktığımızda; Tıpkı USD/TL’de olduğu gibi orta vade yukarı sinyalleri bulunsa da kısa vadede beklediğimiz kar realizasyonları 2.3577 seviyesine kadar gelmiştir. Yatay seyirde sıkışık olması düşüşe direndiğini göstermektedir. Yurt dışının kapalı olması nedeniyle önemli bir hareket beklemiyoruz. Dün 2.3745 seviyelerinden gelen satışlarla 2.3625 seviyesine kadar gevşemiştir.Risk göstergesinin aşırı riskli sinyalleri vermesi her an satışların gelebileceğini gösteriyor. €/$ paritesinde Avro lehine ciddi bir yükseliş olmadığı takdirde burada aşağı yönde hareket daha büyük bir ihtimaldir. 2.35 seviyelerini denemesi ihtimali yüksek olduğundan acil ve zorunlu olmayan ödeme dışında alım yapılmasını önermiyoruz.

Yurt dışında önemli bir gelişme Mısırın notunun bir kademe düşürülmesidir. Bu durumda Türkiye biraz daha fazla hatırlanacaktır.
€/$ paritesine baktığımızda; Tamamen tatil moduna girdiğini çok sığ ve dar marjda hareket ettiğini görüyoruz. Riskli bölge yakınında orta vade göstergeler çelişkilidir. Net ve sağlıklı bir trendi bulunmamaktadır. İşlem yapılmamasını tavsiye ediyoruz.

USD/JPY paritesinde olağanüstü gelişmeler olmaktadır. Çok uzun süre önce uzun vadeli bu paritede yukarı yönde pozisyon alanların ciddi kazanımlar elde edebileceğini sizlerle paylaşmıştık. Gerçekten de ciddi bir yukarı hareketle bu beklentimizde bizi yanıltmadı. 85.50 seviyelerine kadar önemli bir çıkış gerçekleştirdi. İzler 1.77 seviyelerinde bu düşünceyi sizlerle paylaşmıştık Bu arad Japon Yeni kredizede okurlarımız için de bu güzel bir haber. Çünkü Yen TL’ye karşı değer kaybetmiş oluyor. Bu arada RSI risk göstergesinin 79 seviyelerine çıkması nedeniyle kısa vadede önemli bir satış gelme potansiyelinin bulunduğunu da burada belirtmekte fayda var. Bu kısa süreli düzeltme hareketinin ana trendi bozacağını düşünmüyoruz. Çünkü 106 seviyelerinden gelen düşüşün düzeltmesinin hala başındayız.

Altına baktığımızda kısa vadede beklediğimiz tepki çıkışlarını deneyerek 1635 ONS/USD değerinden 1.665 seviyesine kadar yükseldiğini görüyoruz. RSI göstergesinin kısa vadede aşırı düştü sinyali nedeniyle tepki gelmesi veya yatay seyirde dinlenmesi şaşırtıcı olmayacaktır.
Mali uçurum konusunda hala çözümsüzlük olması altının lehine bir durumdur. Çünkü sisteme güvensizliği tetiklemektedir. Mali uçurumda çözüm umutları arttıkça altında düşüş devam edecektir.

Önerimiz; günlük işlem yapmama önerimiz devam ediyor.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları