Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Gevşemeler değerlendirilebilir

Önerimiz; 1.3340 seviyeleri ve üzerinden €/$ satarak gevşemeleri değerlendirmek mantıklı görünüyor

Bigpara Haber

Dün 1,3382 seviyelerinden güne başlayan €/$ paritesi 1,3394 seviyelerinden gelen satışlarla 1,3264 seviyesine kadar gevşemiştir.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Dün yazımızda hatırlarsanız öneriler bölümünde 1,34 seviyelerine yaklaştıkça satmanın teknik olarak karlı olabileceğini ifade etmiştik.

Düşüş oldukça iyi bir fırsat getirmiş oldu. Orta vade yukarı sinyalleri devam etse de kısa vade bu düzeltmenin bir süre daha devam etmesini bekliyoruz. Eğer 1.31 seviyesinin altında hala satıcılı görünüm verirse o zaman trendin tekrar aşağı döndüğünü konuşabileceğiz.

Bu arada Eurogroup Başkanı Junker’in de Avro’nun tehlikeli şekilde değerli olduğunu açıklaması da kur konusunda hedef verilmesine güzel bir örnektir. Euro bölgesinde büyüme hedeflerinin aşağı çekilmesi ve borçlanma sorunu Avro’ya değer kaybettirici unsur olarak kalmaya devam ederken, mali uçurum da ABD’deki sıkıntıları gösteriyor.
Avro/TL grafiğine baktığımızda; Dün 2,3681 seviyesinden güne başlayan Avro/TL paritesi 2,3707 seviyesinden gelen satışlarla 2,3577 seviyesine kadar gevşemiştir. Bu sabah da €/$ paritesinin etkisindeki hareketini sürdürerek  2,3506 seviyesine kadar gevşemiştir. Orta vade yukarı sinyalleri tutarsız olduğu için güvenilir gelmemektedir.

USD/TL grafiğine baktığımızda; Dün 1,7693 seviyelerinde güne başlamış 1.77 seviyelerinde hareket etmiş ve 1,7690 seviyesinden kapanmıştır. Teknik verilere göre aşağı sinyalleri gelmeye devam etmektedir. Ancak €/$ paritesindeki oynaklığa bağlı dalgalanmalar yaşanma ihtimali son derece yüksektir.

Önerimiz; 1.3340 seviyeleri ve üzerinden €/$ satarak gevşemeleri değerlendirmek mantıklı görünüyor.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları