Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Gevşeme devam edebilir

Önerimiz; GBP/USD paritesinde kısa vade yukarı hareketini değerlendirmek için...

Bigpara Haber

Dün açıklanan dış ticaret verileri güne damgasını vurdu.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Cari açığın beklentilerden fazla daralması USD/TL paritesinde satışların gelmesini ve TL’nin değer kazanmasını sağladı. Dış ticaret verilerindeki bu gelişme ile rating kuruluşlarının not artırımına engel olan bahanesi de iyice ortadan kalkmaya başladı. Bu gelişme not artırım beklentilerini yine gündemde tutmaya devam edecektir.

Bu gelişmeler ışığında, USD/TL dün 1,7678 seviyesinden güne başlamış, 1,7715 seviyelerinden gelen satışlarla 1,7563 seviyesine kadar gevşemiştir. Bu sabah güne 1,7591 seviyesinden başlayarak dün gördüğü en düşük seviyelerde bulunması gevşemenin devam edebileceği sinyalini vermektedir. Bu gelişmelere €/$ paritesinin de etkili olduğu unutulmamalıdır. Orta vade aşağı sinyallerinin devam ettiği USD/TL için hala yön aşağı diyoruz. Tek çekincemiz €/$ paritesinde gelebilecek kar realizasyonu burayı yukarı itebilir.

Dün 2,3986 seviyesinden güne başlayan Avro/TL paritesi de cari açığın olumlu etkisinden etkilenmiş görünüyor. Avro yurt dışında değer kazanırken TL’ye karşı değer kaybetti. Dün 2,3921 seviyesinden gelen satışlarla 2,3869 seviyesine kadar gevşedi Orta vade yukarı sinyalleri kısa vade aşırı yükseldi sinyalleri ile gelmeye devam ediyor. Güçlü direnç bölgesi 2,4250 seviyesindedir.

Dün 1,3567 seviyesinden güne başlayan €/$ paritesi aşırı riskli bölgede yukarı sinyalleri üretmektedir. Her an sert kar realizasyonları gelme potansiyeline sahiptir. Dün 1,3594 seviyesine kadar yükselen €/$ paritesi bu sabah 1,3618 seviyesine kadar yükselişini sürdürmüştür. Bu paritede her ne kadar sinyaller yukarıyı işaret etse de yeni bir pozisyon alınmasını önermiyoruz.

GBP/USD paritesine baktığımızda; Orta vadeli aşağı sinyallerinin bugün itibariyle sona erdiğini ve dün 1,5859 seviyesine kadar yükselerek orta vade yukarı sinyalleri gelmesine neden olduğunu görüyoruz.  Kısa vadeli hedef 1,5971 seviyesidir. Bu arada İngiltere’nin notu ile ilgili rating kuruluşlarından gelen uyarıyı da unutmamak gerekiyor.

USD/JPY paritesine baktığımızda; Dün orta vade yukarı sinyalleri eşliğinde 91,37 seviyesine kadar yükselen USD/JPY paritesi bu sabah 91,844 seviyesine kadar yükseldi. Kısa vade hızlı yükselmesi nedeniyle kar realizasyonu riski çok yüksek olsa da uzun vade için hala düşük görünüyor.

Önerimiz; GBP/USD paritesinde kısa vade yukarı hareketini değerlendirmek için 1.58 seviyelerinden alım yaparak daha yukardan satmak teknik açıdan mümkün görünüyor.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları