Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Düşüş yönünde alınan pozisyonlar kapatılmalı

Önerimiz; USD/TL için daha önce düşüş yönünde alınan pozisyonların verilerin tutarsız olması nedeniyle kapatılmasıdır

Bigpara Haber

Cuma günü 1.2747 seviyelerinden güne başlayan €/$ paritesi 1.2790 seviyelerinden gelen satışlarla 1.2690 seviyesine kadar gevşedi.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Orta vade aşağı sinyallerinin devam ettiği paritede bu sabah 1.2703-1.2730 bandında hareket gerçekleşmektedir. Cuma günkü yazımızda bu paritenin 1.2703 desteğini deneyebileceğini belirtmiştik. Şimdilik göstergeler hala aşağı derken 1.2637 desteğini test etme ihtimali artıyor.

AVRO/TL paritesinde orta vade aşağı sinyalleri gelmeye devam ediyor. Cuma günü beklentilerimiz dahilinde yatay seyir hareketini sürdürmüştür. 2.2739-2.2802 bandında hareket etmiştir. Kapanış ise 2.2766 seviyelerinden gerçekleşmiştir. Son günlerde 2.27-2.2820 bandında hareket etmektedir. €/$ paritesinde yön aşağı olduğu için burada da aşağıya doğru gevşeme ihtimali yüksektir.

USD/TL grafiğine baktığımızda; 1.7856 seviyelerinden güne başlamış,1.7825 seviyelerinden gelen alımlarla 1.7934 seviyesine kadar yükselmiştir. TCMB’nin not artışı nedeniyle TL’de değerlenmeye izin vermeyeceği haberiyle alakalı mı bilinmez ama Cuma günkü bu hareketten sonra gevşemenin gelmemesi bizim için sürpriz olmuştur. Bu sabah ise 1.7853 seviyesine tekrar geri inmiştir. Burada belirtmemiz gereken husus Cuma günü yaptığı çıkış ile orta vade aşağı sinyallerinden bazılarına zarar vermiştir. Bu nedenle göstergeler tutarlı değildir. Düşüş trendinin tekrar başlayabilmesi için 1.7820 seviyesinin altında uzun süre kalması gerekiyor. Şimdilik yükselme potansiyeli arttığından önerilerimizle aşağı yönde alınan pozisyon varsa sinyaller sağlıklı olana kadar kapatılmasında fayda görüyoruz.

Gelelim pariteleri etkileyebilecek önemli bazı haberlere; ABD seçimlerinden sonra gündem mali uçurum. Avrupa’da büyüme beklentileri iyice aşağı çekilirken Yunanistan’a yardım konusu sürekli erteleniyor. Avrupa’da veriler genelde beklenenden kötü geliyor. Türkiye’de ise Moody’s 21 kasımda Türkiye konulu konferans yapacak. Veriler ise oldukça iyi gelmeye devam ediyor. İşte sanayi üretim verisi. Bu arada verileri yorumlarken notu bizden yüksek olan ülkelerin verileriyle kıyaslamayı unutmamalıyız. O zaman verilerin anlamı daha da fazla ortaya çıkıyor.

Önerimiz; USD/TL için daha önce düşüş yönünde alınan pozisyonların verilerin tutarsız olması nedeniyle kapatılmasıdır. Trade amaçlı işlem için 1.2730 seviyelerinden €/$ satarak 1.2690 seviyesinin altından yerine koymak denenebilir.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları