Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Dövizin nabzı nasıl atacak?

Paritede yukarı ihtimali biraz daha fazla görünüyor...

Bigpara Haber

Orta vade yukarı sinyalleri gelmeye devam eden €/$ paritesi dün 1.2338 seviyelerinden güne başlamış, 1.2388 seviyesine kadar yükseldikten sonra gelen satışlarla 1.2317 seviyesine kadar gevşemiştir. Günlük işlem için yeterli olmayan marjlarda hareket eden paritenin işlem hacminin de yüksek olmadığını düşünüyoruz. Bu sabah da 1.2317-1.2344 dar bandında hareket ettiğinden günlük işlemlere pek de müsait olmadığını söylemek yanlış olmaz. Şimdilik yukarı ihtimalinin biraz daha fazla görünmesi nedeniyle 1.2395 seviyesine yaklaştıkça satmak kaydıyla günlük alım  denenebilir.



Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

€/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyallerinin bozulmak üzere olduğunu, her an yukarı sinyallerinin gelebileceğini görüyoruz. Dün 2.2150 seviyelerinden güne başlamış,  2.2117-2.2240 marjları içerisinde hareket etmiştir. Bu sabah da 2.2231 seviyelerinden güne başlamıştır. Orta vade aşağı sinyallerinin son bulabilmesi için 2.2265 seviyelerinden işlem görmesi yeterli olacaktır. Gün içerisinde bu seviyeler görüldüğünde aşağı yönde olan pozisyonların kapatılması gerekmektedir.

$/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyallerinin sona erdiğini görüyoruz. Orta vade zayıf yukarı sinyalleri gelmeye başlamıştır. Bu nedenle satış yönünde alınan pozisyonların kapatılması gerekmektedir. Dün 1.7951 seviyesinden güne başlamış, 1.79-1.8039 bandında hareket etmiştir. Kapanışın günün en yüksek seviyesinden olması daha da güçlenme potansiyeli olduğunu göstermektedir. Bu sabah 1.8040 seviyelerinde olması 1.80 seviyelerindeki direnci kırma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor.  Önümüzdeki günlerde 1.82 seviyesinin üzerine atma potansiyeli yükselmiştir.

USD/JPY grafiğine baktığımızda orta vade yukarı sinyalleri gelmeye başladığını görüyoruz. Bu veriye göre JPY bir miktar değer kaybedebilir.79.30 direncini denemesini bekliyoruz.

GBP/USD grafiğinde aşağı sinyallerinin devam ettiğini ve sert dalgalanmaların aşağı yönde olabileceğini gördüğümüzü belirtmeden geçmeyelim.

Günlük işlem için önerimiz. 1.80 seviyesinin altından $/TL alarak çıkış potansiyelinin değerlendirilmesi mantıklı görünüyor.

Okurlarımızdan gelen sorulara baktığımızda; Sessizlik isimli okurumuza orta vade yukarı sinyalleri artmaya başladığı için USD’yi daha yukarıdan satma potansiyeli nedeniyle bir süre daha elinde tutmasının teknik analize uygun olduğunu belirtelim.

Saygılarımla,



 

Yazarın Diğer Yazıları