Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Döviz piyasasında neler bekleniyor?

Önerimiz; Noel tatili nedeniyle daralan işlem hacimlerinden dolayı spekülatif ciddi hareketlerin...

Bigpara Haber

Cuma günü 1.3208 seviyelerinden güne başlayan €/$ paritesi 1.3252 seviyesinden gelen satışlarla 1.3163 seviyelerine kadar gevşemiş ve kapanışı da bu seviyelerden yapmıştır.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Kapanış bugün için aşağı yönlü hareketin devam edebileceği sinyalini vermiştir. En azından Cuma günkü en düşük seviyenin altına inme ihtimali yüksektir.

Bu arada orta vade yukarı sinyalleri de devam etmekte ve risk göstergeleri de aşırı riskli sinyali üretmeyi kesmiş durumdadır. Bu sabah itibariyle en düşük 1.3170 seviyesini görmüş ve Cuma gördüğü en düşük seviyenin üzerinde tutunmuştur. Yurtdışında noel tatillerinin başlaması nedeniyle pariteler sürpriz hareketlere daha açık olacaktır. Özellikle düşük hacimli zamanlarda aşırı dalgalanma riski arttığından stop emirleri çalıştırarak para kazanmayı deneyenler çıkabilir.

Cuma günü 2,3676 seviyelerinden güne başlayan Avro/TL paritesi 2.3760 seviyelerinden gelen satışlarla 2,3611 seviyesine kadar gevşemiştir. Aşırı riskli bölgede olması nedeniyle alım yönünde kısa vade için çok riskli görünen bu paritede bu sabah itibariyle satışlar devam etmiş ve 2.3624 seviyesinden açıldıktan sonra 2.3577 seviyesine kadar gevşemiştir. Orta vade yukarı göstergeleriyle risk göstergeleri çelişkili olduğu için alım yönünde davrananların dikkatli olması gerekiyor.

USD/TL paritesine baktığımızda; Cuma günü 1.7868 seviyesinden güne başladığını, 1.7855 seviyelerinden gelen alımlarla 1.7979 seviyesine kadar yükseldiğini görüyoruz. Bu sert hareketin diğer paritelerle desteklenmemesi TL’ye karşı pozisyon kapama işlemi olarak düşünülmesini gerektiriyor. Sanırım noel öncesi kar realizasyonun son bacağı dövize dönme operasyonu yapılmış gibi. Orta vade zayıf yukarı sinyalleri devam ettiği için güçlü bir trendden bahsedemiyoruz. Bu sabah 1.7925 seviyesinden güne başlamış ve 1.7914-1.7968 seviyeleri arasında dalgalanmıştır. Hatırlarsanız bir önceki yazımızda 1.7930 seviyesinin üzerinde güçlü kalması gerekliliğinin altını çizmiştik. Satış eğiliminin 1.7850 seviyesine kadar sürmesi beklenebilir.

Altına baktığımızda bollinger band çizgisini alttan kırması nedeniyle beklediğimiz tepki çıkışı gerçekleşmiştir. Altın Ons/usd fiyatı 1.635’ten 1.665 seviyesine yükselmiştir.Cuma günü günlük 1.640 seviyelerinden alıp 1.660 seviyelerinden satma önerimiz için de piyasa koşulları yeterli olmuş görünüyor.1.674 ve 1.690 güçlü dirençleri kırılmadan yukarı trendden bahsetmeyeceğiz. RSI göstergesinin Cuma günü kısa sürede aşırı düştü sinyali üretmesi de tepki çıkışına zemin hazırlamış olabilir.
Bu arada Hıristiyan okurlarımızın “christmass” tatillerini kutluyor mutlu noeller diyoruz.

Önerimiz; Noel tatili nedeniyle daralan işlem hacimlerinden dolayı spekülatif ciddi hareketlerin her an gelebilecek olması nedeniyle zorunlu olmadan günlük işlem yapılmamasıdır.

Saygılarımızla

Yazarın Diğer Yazıları