Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Döviz piyasası için bugünkü önerimiz...

Önerimiz; €/$ ve Avro/TL paritesinde Kar realizasyonlarına hazırlıklı olmak için pozisyon azaltmakta fayda var.

Bigpara Haber
Cuma günü 1.3077 seviyelerinden güne başlayan €/$ paritesi 1.3067 seviyelerinden gelen alışlarla 1.3173 seviyesine kadar yükselmiş ve 1.3163 seviyesinden kapanmıştır.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Orta vadeli göstergelere uyumlu hareket eden paritede RSI göstergesinin riskli bölgeye yakın olması nedeniyle kar realizasyonu riski artmıştır. Bu sabah 1.3149-1.3188 bandına sıkışmış olan parite önemli direnç bölgesindedir. Satış potansiyelinin yüksek olması nedeniyle dikkatli olmak gerekiyor.

Avro/TL grafiğine baktığımızda; Cuma günü 2.3294 seviyelerinden güne başladığını ve 2.3280 seviyelerinden gelen alımlarla 2.3416 seviyesine kadar yükseldiğini görüyoruz. €/$ paritesine paralel hareket eden paritede orta vade yukarı sinyalleri devam etmektedir. Ancak direnç bölgesinde olduğundan kar realizasyonu riski yüksektir.

USD/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyallerinin devam ettiğini, Cuma günü 1.7807 seviyesinden güne başlayarak 1.7775 seviyesine kadar gevşediğini görüyoruz. Son zamanlardaki €/$ paritesinde USD’nin değer kaybı buraya yansımış görünmüyor. €/$ paritesindeki olası kar realizasyonları Avro/TL paritesini yeterince aşağı çekemezse USD/TL’nin değer kazanmasına neden olabilir.

Yurt dışından gelen bir açıklamayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Avrupa Merkez Bankası Üyesi Liikanen global finansal sistemin henüz büyük bir bankanın batışına hazır olmadığını söyledi. Acil yasal düzenleme beklediğini açıkladı. Bu açıklamanın tercümesi; “Büyük bir banka battı ama ayakta tutuluyor.” Bu durum açığa çıkarsa önemli dalgalanmalar yaşanabilir.

Önerimiz; €/$ ve Avro/TL paritesinde Kar realizasyonlarına hazırlıklı olmak için pozisyon azaltmakta fayda var...

Yazarın Diğer Yazıları