Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Döviz piyasası için bugünkü önerimiz...

€/$ paritesi dün beklentilerimiz doğrultusunda sert düşüş yaparak 1.2975 seviyelerine kadar geriledi

Bigpara Haber

€/$ paritesi dün beklentilerimiz doğrultusunda sert düşüş yaparak 1.2975 seviyelerine kadar geriledi.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com



Kapanışın 1.3136 seviyesinde olması düşüşe direnmeye çalıştığı sinyali verse de henüz güçlendiği anlamına gelmiyor. Orta vade aşağı sinyalleri devam ediyor.

Bu sabah 1.3147-1.3115 bandında hareket eden €/$ paritesinin yukarı sinyalleri üretecek boyutta ciddi hareket etmesi için önemli ve sürpriz bir olumlu gelişmeye ihtiyaç var. Şimdilik böyle bir umudumuz yok. Hala yön aşağı diyoruz. Yukarı trend için “acaba” diyebilmemiz için 1.3250 seviyelerinin üzerine kolaylıkla çıkması ve bu seviyelerde de güçlü durması gerekiyor.

€/TL grafiğinde 10.02.2012 tarihinden itibaren gelmeye başlayan yukarı sinyalleri devam ediyor.

Dün 2.3046-2.3191 bandında hareket etmiş bu sabah da 2.3066-2.3163 bandında hareket etmektedir. Kapanışları günün en yüksek seviyesinden yapması yükseliş konusundaki ısrarını gösteriyor.Eğer paritelerde olumsuz bir gelişme olmazsa kısa vadede 2.35 seviyelerine kadar çıkış bekliyoruz.

$/TL Dün1.7615-1.7813 bandında hareket eden $/TL €/$ paritesindeki dalgalanmaya paralel hareket etmiştir. Bu sabah da 1.7626 seviyelerinde hareket etmektedir. Yukarı trend devam ettiği için alım yönünde kalınması önerilerimiz devam ediyor.

Günlük önerimiz; 1.76 seviyelerinden $/TL alarak (TL karşılığı USD alarak) çıkış trendinin değerlenmesi mantıklı görünüyor.
Okuyucu yorumlarına cevap; Ferit BEY’in yorumuna Japon yeni için düşüş beklediğimizi, $/JPY paritesinin yükseleceğini, hatta müdahale beklediğimizi buradan Japonyeni kredizede okurlarımızla paylaşmıştık. Hatta $/JPY için yön yukarı demiştik.
 
Bu açıklama JPY TLY’ye karşı düşecek anlamına geliyor. Son gelişmelere bakarsak $/JPY 79 seviyelerine beklentilerimiz çerçevesinde yükselmiş.

Dolayısıyla JPY TL’ye karşı da değer kaybetmiş durumda. Bu durum TL’nin değer kaybetmesini gerektirmiyor. Abdullah BEY trend bitince buradan sizin haberiniz olacak merak etmeyin. TL’nin düşmesi de yükselmesi de beni etkilemiyor.

Profesyonel olanlar analiz ettiği araçta kendi adlarına trade etmezler. Aksi halde yanılma riskleri çok artar. Şimdilik $/TL yukarı. €/$ döndümü sorusuna cevabımız “henüz değil”. Lego okurumuza ben de katılıyorum TL’ye güven konusundaki fikirlerimi bu sitedeki eski yazılarımda fazlasıyla bulabilirsiniz. TL’nin değer kaybı konusundaki beklentimiz sadece trend nedeniyle ve geçicidir. Uzun vadede TL’nin kazanacağına inanıyoruz.

Saygılarımla...

Yazarın Diğer Yazıları