Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Döviz cephesinde bugünkü önerimiz

Hatırlarsanız dünkü yazımda $/TL için sert hareketlerin çok yakında olduğunu ve direnci kırmaya hazırlandığını belirtmiştim

Bigpara Haber

Hatırlarsanız dünkü yazımda $/TL için sert hareketlerin çok yakında olduğunu ve direnci kırmaya hazırlandığını belirtmiştim. Özellikle kur riskinizi iyi yönetmenizi de vurgulamıştım.


Hikmet Baydar
www.3-goz.com

Dün 1.7876 seviyelerinden başlayan $/TL akşam saatlerinde 1.8025 seviyesinin üzerine çıkınca gelen stop alımlarıyla 1.8137 seviyesine kadar yükseldi. Bu durumu iyi analiz etmemiz gerekiyor. Çünkü hareket Türkiye’nin kapalı olduğu saatlerde oluyor. Dolayısıyla stop işlemleri yabancılara ait olabilir. Yukarı sert hareketi yaptıran da bu stop emirlerinin genelde market order yani piyasa emri olması. Diğer bir deyişle bulduğunu al demek.

$/TL’de orta vade yukarı sinyalleri devam ederken henüz risk göstergeleri yolun sonuna geliyoruz demiyor. Bu sabah 1.8048-1.8097 bandında hareket etmesi pek de düşme eğiliminde olmadığını gösteriyor. Bugün 1.82’yi denerse pek de şaşırmam. Artık 1.7961 önemli destek konumunda. Buralara gelirse almak lazım diye düşünüyorum.

€/$ paritesine baktığımızda; Dün 1.3090 seviyesinden 1.3011 seviyesine kadar beklentilerimize paralel gevşediğini görüyoruz. Orta vade aşağı sinyalleri devam ediyor. Bu sabah ise 1.3057-1.3004 bandında hareket etmiştir. Bu seviyeler kritik destek olsa da desteği kırma ihtimali fazla. 1.2912 seviyelerine kadar sarkma potansiyeli var. Hala yukarı lafını ağzımıza almıyoruz. Kritik destek seviyesindeki hareketlerini yakından izliyoruz. Eğer 1.30 seviyesinin altında birkaç gün kalırsa acaba 1.25’lere kadar sürecek yeni bir düşüş trendi oluşur mu diye sorgulayacağız. Desteğinde olması ve desteğin çalışıp çalışmayacağının bilinememesi nedeniyle bu paritede alım/satım önerisinde bulunmamız bugün için mümkün değil.

€/TL grafiğine bir bakalım; Orta vade aşağı sinyalleri gelmeye devam ediyor. Ancak ilginç bir şekilde gittikçe açılan marjlarda işlemler olmaya başladı. Sanki yön arayışındaymış gibi bir havası var. Dün 2.3369-2.3632 bandında dalgalandı. Aslında günlük işlemler için son derece iştah açıcı görünüyor. Sabah saatlerinde 2.3525-2.3600 bandında aslında güzel satış fırsatı verecek gibi görünüyor. Sepet bazında TL’nin yerini koruyabilmesi için buranın 2.30 seviyelerine kadar düşmesi gerekiyor. Bugün önerimiz bu pariteden olacak.

$/JPY paritesi orta vade yukarı sinyaller üretirken beklentilerimizin üzerinde çok sert ve hızlı bir çıkış gerçekleştiriyor. Bu parite için çok ciddi kar potansiyeli olduğunu sizlerle eski yazılarımda paylaşmıştım. O zamanlar 76 seviyesindeydi şimdi 84.18’i gördü. Risk göstergeleri aşırı dağılmış durumda. Neler oluyor dedirtecek cinsten bir hareket söz konusu. 81.75 desteğine kadar sert çekilme yapabilecek konumda ama uzun vadede hala ciddi kar potansiyeli var. Normal piyasa koşullarında 106 olan bir değerden bahsediyoruz. Gerisini siz yorumlayın. Bu arada JPY kredizede okurlarımızın da mutlu olduğunu düşündüğümden bu mutluluğu sizlerle paylaşmak istedim. 

Günlük önerimiz; 2.36 seviyelerinden €/TL satarak aşağı trendi değerlendirmek mantıklı görünüyor.

Saygılarımla...

Yazarın Diğer Yazıları