Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Dolar/TL için ise önerimiz...

Bigpara Haber
Dün 1.7864-1.7687 aralığında işlem gören $/TL sabah itibariyle dünkü kapanış seviyelerinden (1.7844) açılarak hafif satışla 1.7795 seviyesine gevşemiş görünüyor. Orta vadeli aşağı sinyalleri gittikçe güçlendiğinden TL aleyhine yeni bir gelişme olmadığı takdirde 1.7592 desteğini kırarak 1.71’ler seviyesine hızlı bir şekilde gevşemesi beklenebilir.
 
Türkiye’nin cari açığında daha fazla olumsuzluk olmaz ve yabancı yatırımcı girişini sekteye uğratacak yeni bir gelişme yaşanmazsa söylediğimiz noktalara gelme olasılığı bir hayli fazladır. Dün önerimiz hatırlarsak 1.7840’dan satıp 1.76’lara yaklaşınca yerine koymaktı ve gördüğü seviyeler söz konusu gün için trade etme fırsatını vermiş oldu. Aşağı sinyallerinin gittikçe güçlenmesi nedeniyle sat-al önerilerimiz $/TL için bir süre daha devam edecek görünüyor.

€/$ paritesinde ise yukarı sinyalleri artmakla beraber yatay seyir içerisinde bulunduğundan al-sat şeklinde önerimiz olacak ancak işlemler bir günü geçebilir. Zira yurt dışında veriden çok yetkililerin konuşmaları etkili oluyor ve her konuşma bir dalgalanma yaratıyor. Bayram öncesi alınacak pozisyonların orta vadeli trendlere uygun olmasına dikkat etmeliyiz. Dolayısıyla dolara karşı avroda kısa (short) pozisyonda olunmamalıdır.

Bugün için önerimiz; 1.44 seviyelerine yaklaştıkça Avro alıp 1.45 seviyelerine yaklaştıkça satmak olabilir. Ancak alınmadığı sürece satmamaya özen gösterilmelidir.

$/TL için ise önerimiz; 1.78 seviyesinin üstünde satış yaparak 1.77`nin altında yerine koymak olabilir. Bugün ve yarın pozisyon ayarlamaları olacağından sürpriz hareketler olabilir haberiniz olsun. 


Saygılarımla,


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları