Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Dolar`da kritik seviye geriledi

USD/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyallerinin devam ettiğini, €/$ paritesindeki USD lehine hareketlerin buraya da yansıdığını gözlemliy

Bigpara Haber

Dün 1.3049 seviyelerinden güne başlayan €/$ paritesi 1.3059 seviyesinden gelen satışlarla 1.2920 seviyesine kadar düştü. Orta vade aşağı sinyalleri gelmeye başladığını daha önceki yazılarımızda sizlerle paylaşmıştık. Bu nedenle de günlük alım satım önerisini €/$ paritesinde yapmıştık. Şimdilik gevşemenin 1.2758 seviyesine kadar sürmesini bekliyoruz.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Bu hareketin gerçekleşmesinde FED’den gelen parasal genişlemenin çok faydalı olacağına ilişkin açıklamalar ile, ESRB’den gelen Avrupa’da finansal kırılganlığın devam ettiğine yönelik açıklamalar etkili olmuş görülüyor.

EUR/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyallerinin iki gündür gelmekte olduğunu, dün 2.3410 seviyelerinden güne başladığını ve gelen satışlarla 2.3288 seviyelerine kadar gevşediğini görüyoruz. Kapanışın en düşük seviyelere yakın gerçekleşmesi bugün de zayıf eğilimini sürdürebileceğini gösteriyor. Şimdilik hedefimiz 2.3020 seviyeleri olacak.

USD/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyallerinin devam ettiğini, €/$ paritesindeki USD lehine hareketlerin buraya da yansıdığını gözlemliyoruz. Dün 1.7943 seviyelerinden güne başlamış, 1.7933 seviyelerinden gelen alımla 1.8033 seviyesine kadar yükselmiştir. Yukarı yönlü tepki hareketinin bir süre daha devam edebileceğini düşünüyoruz. Kritik noktamız 1.82 seviyesinden 1.8155 seviyesine düşmüş durumdadır. Bu seviyenin üzerine çıktığı an yukarı hareketin daha fazla ivme kazanabileceğini düşünüyoruz. Genel olarak yatay seyirde dalgalanması nedeniyle güçlü bir trend hareketi söz konusu değildir.
Önerimiz; 1.30 seviyesinin üzerinde €/$ satarak gevşeme potansiyelini değerlendirmek mantıklı görünüyor.

Saygılarımla,

Yazarın Diğer Yazıları