Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Dolarda destek seviyesine dikkat!

Risk göstergeleri henüz kar realizasyonu gelebilir sinyalleri üretmiyor...

Bigpara Haber
Orta vade yukarı sinyallerini sürdürmeye devam eden $/TL dün 1.7999-1.7871 bandında hareket ederek 1.7954 kapanışı ile yukarı yönlü duruşuna devam etti. Risk göstergeleri henüz kar realizasyonu gelebilir sinyalleri üretmiyor. Bu sabah 1.7886-1.7939 bandında hareket etmiştir.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Bugün 1.8059 seviyesine kadar önemli bir direnci bulunmuyor. 1.78 seviyelerinde de önemli desteği var. Yukarı trend devam ettiği sürece gevşemeler alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gereken dönemlerdir. Özellikle destek seviyesi diye belirttiğimiz noktalarda.

Bu arada cari açık verileri beklenenden kötü geldi. İşin ilginç tarafı ciro, üretim ve sipariş endeksleri gerilerken cari açığın bunu yansıtmaması ilginç.

€/$ grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyaller devam ediyor. Yani Euro Amerikan Doları’na karşı önümüzdeki dönemde değer kaybetmeye devam edecek gibi görünüyor. Dün 1.3079-1.3159 bandında hareket etmiş, bu sabah da 1.3148-1.3191 bandında hareket etmektedir. Bu aralar günlük sert dalgalanmalara maruz kaldığı için FED açıklamaları gibi yeni gelişmeler burada hareketlenmeye neden olabilir. Şimdilik tasarruf amaçlı euro almayın diyebiliyoruz. 1.3250 seviyelerinden de satılması mantıklı görünüyor.

Bu arada Yunanistan için yeni bir kurtarma planı konuşulmaya başlandı bile. Sanırım ECB ciddi borçlanmaya giderek kendi kredi notunu indirtecek. Bu arada Yunanistan’ın arkasından başka ülkeler de konuşulmaya başlandı.

€/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyalleri devam ediyor. Sanırım €/$ paritesinin etkisi altında olacak. Dün 2.3408-2.3633 bandında hareket etmiş, bu sabah ise 2.3560-2.3641 seviyelerinden işlem görmüştür. Son birkaç gündür yatay seyirde hareket etmektedir.2.33-2.38 bandının dışına çıkmadan bir trend oluşumundan bahsedemeyiz.

Okuyucu yorumlarına şöyle bir bakalım; Altın için grafiğimiz orta vadeli aşağı sinyallerini yaklaşık 10 işgünüdür vermeye devam ediyor. Son 4 gündür tepki çıkışı yaşadığı için 1722’ONS/USD seviyesinin üzerine çıkmadan güçlü diyemiyoruz. En son yazımda altında ciddi riskler oluştuğunu belirtmiştim hatırlarsanız. Çok oynak olmasını bekliyordum ve hala da bu risk devam ediyor.  1670 ONS/USD desteği var.  Alım için bu seviyenin beklenmesini öneririm.

Gram altına gelince; USD/TL yükseliş trendinde olduğu için yurt dışındaki düşüşten pek fazla etkilenmeyecek sanırım. Ama değer artışı kısa bir süre için USD/TL kadar olmayabilir. Ancak tekrar belirtiyorum altın çok oynak olmaya devam edecek. Çok risk almayan okurlarımızın karlı satış yapabileceği dönemler olur diye düşünüyorum.  Zira global kriz daha bitmedi.

Golden-rate okurumuzun twitter hesabı teklifini değerlendireceğim. Bu arada yüksekten Dolar alan okurlarımız sabretsinler. Zira yukarı trend devam ediyor. 1.8025’in üzerinde stop alışları bekliyor olabilir. Bu durum sert çıkış anlamına geliyor.

Saygılarımla;

Yazarın Diğer Yazıları