Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Dolar için bugünkü önerimiz

Önerimiz usd/TL paritesinde pozisyonların düşüşe göre ayarlanması, 1.8076 seviyelerinden satarak düşüşlerin değerlendirilmesidir

Bigpara Haber

Cuma günü 1.3198 seviyelerinden güne başlayan €/$ paritesi 1.3190-1.3298 bandında hareket ederek 1.3270 seviyelerinden kapanmıştır.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Hatırlarsanız bu parite için işlem önerisinde bulunmuştuk. Orta vade yukarı sinyalleri devam ederken günün en yüksek seviyesine yakın kapanması yukarı trend konusunda hala istekli olduğunu gösteriyor. 1.3290 seviyesi önemli bir direnç ancak kırma ihtimali bir hayli yüksek. Hala Euro’nun USD’na karşı prim yapma potansiyelinin olduğunu düşünüyoruz.

Bu nedenle önerimiz bu paritede aşağı yönlü pozisyonlar almamanızdır. Bu arada usd’dan Euro’ya geçmeyi soran okurlarımıza da şimdilik mantıklı olduğunu düşündüğümüzü de söyleyelim.Sn1 okurumuz umarım bu yorumumuzu okuma fırsatı bulmuştur. Çünkü 1.34 seviyesine kadar yükselme potansiyeli çok yüksek.

€/TL paritesi ; Cuma 2.3822-2.3930 bandında hareket ederek bir önceki günkü işlem marjının arasında kalmıştır.  Orta vade yukarı sinyali devam ediyor. 2.42 seviyelerindeki çok güçlü direnç varlığını sürdürüyor. 2.3640 seviyesi de çok güçlü destek. Şimdilik iki tarafı da deneyebilecek durumda.

$/TL paritesi; Dün 1.8099-1.7976 bandında işlem görerek orta vade yukarı sinyallerini bozdu. Bugün itibariyle trend aşağı dönmüş durumda. Eğer bu eğilimini 3 gün kadar sürdürebilirse bütün göstergeler de net olarak aşağıyı işaret etmeye başlayacak. Son günlerdeki hareketler TCMB’nin yaptığı işlemleri de yansıttığı için oluşum müdahaleyle sağlanmış durumda. Doğal piyasa koşulları altında 1.8250 direncini kırmasını ve 1.8366 seviyesini denemesini bekliyorduk. Ancak bu beklentiyi şimdilik rafa kaldırmak durumundayız. Yön aşağıya döndü ve artık sat-al stratejisinin izlenebileceği bir döneme girdik. Yukarı yönde pozisyonu olan okurlarımızın risklerini tekrar gözden geçirmelerini ve özellikle 1.8076 seviyelerinde pozisyon azaltmalarını öneriyorum. Cuma günü 1.75 seviyesinden gelen trend kırılmış olup tepki yükselişleri satış fırsatı olarak değerlendirilmelidir. Mart sonunda beklediğimiz düşüş trendi başlamış olabilir.

GBP/USD yorumu soran okurumuza, yatay seyrin devam ettiğini. Yukarı diyebilmemiz için 1.5926 seviyesinin üzerinde tutunduğunu görmemiz gerekiyor.

Usd/JPY paritesinde ise iki gündür orta vade aşağı sinyali geliyor. Hatırlarsanız 84 seviyesinde kar realizasyonu riskinin yüksek olduğunu belirtmiştim. Şu an 81.98’den gelen tepki çıkışını yaşıyor. TL güçlenmezse JPY kredizedeler bir süre üzülebilir.

Altın için usd/ons 1.665 seviyelerinin üzerinde kalabilirse yukarı tepki çıkışı yaşayabilir. Son hareketler bunun büyük ihtimal olduğunu gösteriyor.

Önerimiz usd/TL paritesinde pozisyonların düşüşe göre ayarlanması, 1.8076 seviyelerinden satarak düşüşlerin değerlendirilmesidir.
Saygılarımla...

Yazarın Diğer Yazıları