Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Dikkat! Göstergeler sürekli yön değiştiriyor

$/TL grafiğine baktığımızda göstergelerin tutarsız hale geldiğini görüyoruz

Bigpara Haber
Cuma günü 1.3115-1.3198 bandında hareket eden €/$ paritesi Bu sabah 1.3237 seviyelerine kadar yükseldi. Orta vade göstergelerde aşağı sinyalleri devam ediyor.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com
 
Genel olarak Yunanistan’a yönelik haberlere bağlı dalgalanmalar yaşanıyor. Hatırlarsanız daha önceki yazımda trendin yukarı döndüğü kanaatine varabilmemiz için 1.3250 seviyelerinin üzerinde güçlü olduğunu görmemiz gerektiğini ifade etmiştik. Bu seviye son verilerle 1.3290’a yükselmiş durumda. Şu an orta vade zayıf aşağı sinyalleri eşliğinde yatay seyir hareketine devam ediyor. Bugün için 1.3290 güçlü bir direnç ve bu seviyenin üzerinin satışlarla karşılanma olasılığı çok yüksektir.

€/TL grafiğine baktığımızda Yukarı sinyalleri zayıf da olsa devam ediyor. Cuma günü 2.3037-2.3166 bandında işlem görmüş ancak bu sabah 2.3003-2.3107 bandında hareket ederek €/$ paritesindeki hareketin tersine değer kaybetmiştir. Bu nedenle parite hareketinin buraya da gün içerisinde yansımasını beklemek yanlış olmaz. Aşırı satım noktasında olması, yukarı sinyallerinin hala devam etmesi ve €/$ paritesinde Euro’nun değer kazanması nedeniyle burada da yukarı hareketin gün içinde gerçekleşebileceğini düşünüyoruz.

$/TL grafiğine baktığımızda göstergelerin tutarsız hale geldiğini, aşırı satım noktasında orta vadeli göstergelerin sık sık yön değiştirmeye başladığını görüyoruz. €/$ paritesinde USD’nin değer kaybetmesi burada TL’ye karşı da değer kaybettirmiş görünüyor. 1.7460 seviyelerinin kritik destek olduğunu daha önce belirtmiştik. Göstergelerin dengesiz olması yorum yapmamızı zora sokmaktadır. Ancak prensip olarak destek (alım gelme ihtimali yüksek olan bölge) seviyelerinde satım önermiyoruz. Aşırı düşük sinyalleri nedeniyle bu desteği kırması şimdilik zor görünüyor.

USD/JPY grafiğine bakalım bugün beklentilerimiz doğrultusunda çıkış trendine devam etmiş ve bugün itibariyle neredeyse 80 seviyesine kadar yükselmiştir. 76 seviyelerinden gelen rallinin hızlı olması ve aşırı yükseldi sinyali gelmesi nedeniyle bir miktar gevşeme gelmesi şaşırtıcı olmaz. Bu ara JPY TL’ye karşı son zamanlardaki en düşük seviyesinde olduğundan JPY kredisi ile ev alan yenzede okurlarımızın yakın zamanda ödemeleri için bir miktar JPY almalarında fayda var.

Günlük önerimiz yukarı gelebilecek tepkileri değerlendirmek amacıyla 2.30 seviyelerine yaklaştıkça €/TL alıp tepki çıkışlarını değerlendirmek karlı olabilir.

Yazarın Diğer Yazıları