Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Ciddi pozisyon alınmamalı

Bugüne damgasını vuracak gelişme Moody’s in hareketi. Sürpriz şekilde Türkiye’nin notunu yükseltti

Bigpara Haber

Bugüne damgasını vuracak gelişme Moody’s in hareketi. Sürpriz şekilde Türkiye’nin notunu yükseltti.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Ba1 notuna yükselterek yatırım yapılabilir seviyenin bir alt basamağına pozitif görünümle dikkatleri Türkiye’nin üzerine çekti. Hindistan’ın görünümünü negatife çevirdiği bu dönemde aynı grup fonların ilgilendiği Türkiye2ye bu farklı uygulamanın yapılması dikkat çekici. Ancak bizim istediğimiz yatırım yapılabilir seviye olmadığı için yetersiz.

Yine de USD/TL paritesini aşağı itti ve 1.7888 seviyelerine kadar düşürdü. Orta vadeli aşağı sinyallerinin devam ettiği bu dönemde böyle bir haber TL’nin elini oldukça güçlendirmiş görünüyor. Bu sabah 1.80007 seviyelerinden 1.7888 seviyelerine kadar gevşemiş ve 1.7930 seviyelerine tekrar yükselmiştir.

Dün hatırlarsanız günlük tepki sinyali geldi demiştik. Bugün normalde 1.8070 seviyelerinde olacakken 1.7930 seviyeleri tamamen rating etkisidir.

Orta vade göstergelerin aşağı sinyallerine devam etmesi nedeniyle alın diyemiyoruz. Şimdilik 1.7968 desteğini kırıp kıramayacağını izleyeceğiz.
€/$ paritesine baktığımızda; Dün 1.2569-1.2731 bandında hareket ettiğini, kapanışı da 1.2685 seviyelerinden yaptığını görüyoruz. Orta vade göstergeler devam ettiği için 1.2811 seviyelerine kadar çıkma potansiyeli bulunuyor.

Yurt dışında belirleyici gelişme FED toplantısı olduğu için yurt dışı analizimizi bu toplantı sonrasında detaylandıracağız. Şimdilik yukarı trend devam ediyor.

Günlük önerimiz; FED toplantısı sonrasına kadar ciddi pozisyon almadan beklemenizdir.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları