Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

$/CHF ve $/JPY`de yön nereye?

Bigpara Haber

€/$ grafiğine teknik olarak baktığımızda; 9 iş günüdür devam eden 1.32 seviyesinden 1.39 seviyesine kadar süren çıkış trendinin son zamanlarda bir miktar dalgalanma yaşadığını ancak söz konusu dalgalanmanın henüz trendi bozacak derecede olmadığını gözlemliyoruz.

AB Bölgesinden gelen borçlanma probleminin çözümüne yönelik haberler parite üzerinde çok etkili olduğu için ne zaman birisi konuşsa, olumlu veya olumsuz konuşmaya göre hemen dalgalanıyor. Piyasanın sığ ve ürkek olduğu çok açık. Sürpriz ve pozisyon alanları stoplamaya (zararına pozisyon kapamaya) yönelik operasyonlar yapmaya son derece müsait. 1.33-1.41 aralığında herşey mümkün. Ani hareketlere hazırlıklı olunması gerekiyor.

$/JPY grafiğine teknik olarak baktığımızda; 76.50-77.70 bandına sıkışmış durumda. Bazen sert yukarı denemeleri yapıyorsa da hemen 76.50 seviyelerine gevşiyor. Orta vade yukarı sinyalleri gelmeye devam ediyor. 80 seviyesine kadar sert hareket beklentimizi sürdürüyoruz.

$/CHF grafiğine baktığımızda; 10.10.2011 günü 0.93 seviyelerinden gelen sert satış sonrası oluşan orta vade aşağı sinyali hala devam ediyor. 0.89-0.91 bandında yatay seyirde. 0.9190 seviyesini test etmeden orta vade yukarı sinyali oluşmayacak. Aşağıda önemli desteği 0.8880 seviyesi civarındadır. Temel analiz açısından da söylenebilecek ve takip etmeniz gereken konu; AB Borçlanmasıyla ilgili her olumsuz haber bu pariteyi aşağı iterken CHF’ye prim yaptıracaktır.


Saygılarımla,


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları