Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Burada önemli olan nokta

Önerimiz; altın ons/usd ürününde 1.640 seviyelerinden alım yaparak 1.660 seviyelerinden satış yapmak teknik olarak mümkün görünüyor.

Bigpara Haber

Dün 1.3227 seviyesinden güne başlayan €/$ paritesi 1.3242 seviyesine kadar yükseldikten sonra 1.3189  seviyelerine kadar gevşemiştir.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Aşırı riskli sinyalleri eşliğinde bir gün öncekine göre daha düşük en yüksek seviye ve daha düşük en düşük seviyeyi gördüğünden  bugün de gevşeme sinyalleri üretmektedir. Ancak orta vadeli yukarı sinyalleri nedeniyle 1.3130 desteğine kadar bir geri çekilme yaşaması dışında şimdilik büyük bir düşüş beklemiyoruz.

Avro/TL grafiğine baktığımızda; 2.3599 seviyelerinden güne başladığını ve 2.3739 seviyesine kadar yükseldiğini görüyoruz. Orta vade yukarı sinyalleri devam ederken kısa vadede aşırı yükseldi sinyalleri gelmektedir. Önemli bir düşüş olmasa da geri çekilme potansiyeli devam etmektedir. 2.3650 seviyeleri çok güçlü direnç olması nedeniyle bu seviyelerden yeni pozisyon alınmasını beklemiyoruz.

USD/TL grafiğine baktığımızda; 1.7838 seviyelerinden açılıp 1.7876 seviyelerine yükselerek orta vade yukarı sinyalleri üretmeye başlamıştır. Şimdilik zayıf olan bu sinyaller birkaç gün içerisinde daha güçlü olarak görülebilir. Yukarı trendin güçlü olması için 1.7930 seviyelerini kırması gerekmektedir.

Burada önemli olan nokta hem Avro’nun hem de USD’nin TL’ye karşı yukarı sinyali veriyor olması. Bu durumda TL sepet bazında değer kaybedecek demektir.

Yıl sonuna gelinirken grafiklerin böyle sinyal üretmesi çok ilginç.

Şimdi konumuz altın. Dün 1.636 seviyelerine kadar çok önemli bir düşüş gerçekleştirdi. Orta vade aşağı sinyallerine paralel hareketler yapması nedeniyle 1.750 seviyesinden gelen gevşeme tamamen tekniğe uygun.

Özellikle İran’ın altını mübadele aracı yapması nedeniyle işin içine ABD’nin burnunu sokacağı düşüncesiyle 1.750 seviyelerinden gelen satış sinyalleri nedeniyle önemli risk oluştuğuna dair sizlere düşüncemi eski yazılarımda aktarmıştım. RSI göstergesi aşırı düştü sinyalleri üretmeye başladığından tepki çıkışı ihtimali oluşmaya başlamıştır. Bollinger band’ın aşağı taraftan önemli oranda geçilmesi tepki çıkışı beklentimizi artırmaktadır. 1.659 seviyesini test etmesini bekliyoruz.

Önerimiz; altın ons/usd ürününde 1.640 seviyelerinden alım yaparak 1.660 seviyelerinden satış yapmak teknik olarak mümkün görünüyor.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları