Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bugüne ilişkin önerimize gelince...

MACD gibi önemli bir gösterge de aşağı trend sinyali üretmek üzere

Bigpara Haber

€/$ paritesi orta vade aşağı sinyalleri üretmeye devam ederken dün 1.2494 seviyelerinden güne başlamış ve 1.2445-1.2508 bandında hareket etmiştir.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

MACD gibi önemli bir gösterge de aşağı trend sinyali üretmek üzere 1.2450 seviyesi önemli destek seviyesi olup altına inmesi durumunda sert düşüşlere sahne olabilir. Önümüzdeki günlerde 1.2365 desteğini test etmesi sürpriz olmayacak.

$/TL grafiğine baktığımızda; Salı günü kıl payı aşağı trend göstergesini bozmadan günü tamamlamıştı. Aslında dün 1.80 seviyesini tekrar kırabilir diye düşünürken hafif alışla günlük yukarı sinyali üretmiştir. Suriye gelişmelerine bağlı pozisyon ayarlamaları olabileceği için hareketlerin öngörülmesi bir hayli zor. Burada bizim için kritik nokta 1.8070. Bu seviyenin altında satış baskısı daha çok artacaktır. Dün bu seviyelerden döndüğü ve en yüksek seviyelerinden günü tamamladığı için bugün tekrar 1.82 seviyesine doğru hareket etmesi beklenebilir. Çıkış trendinin tekrar başlayabilmesi için 1.8260 seviyelerine kadar yükselmesi gerekmektedir.

€/TL grafiğine baktığımızda; Önceki gün aşağı sinyalini neredeyse bozacakken gelen satışlarla 2.2586 seviyesine ve bollinger band dediğimiz kırmızı çizginin de dışına çıkmıştır. Bu hareket genelde tepki alımıyla sonuçlanır. Dün de bu tepki alımı geldi ve 2.2652 seviyesine kadar yükseldi. Orta vade aşağı sinyali devam ediyor. Ancak güçlü bir trend hareketi sayılan diğer paritelerde olduğu gibi burada da yok. Dar bantta işlem olması çok düşük hacim olduğu anlamına da geliyor.

Avrupa ekonomisinin gitgide daha da kötüleştiğine dair açıklamalar gelirken IMF Güney Kıbrıs’a da yardım edebileceklerini açıkladı. Her an İspanya, İtalya gibi ülkelerden kötü haberler gelebileceğinden piyasa koşulları çok sağlıklı değil. Gerçeği konuşmak gerekirse öngörülemeyen birçok gelişme olabilir. Bu nedenle çok sert ve sürpriz hareketler her an karşımıza çıkabilir. Birkaç işlemde elde edilen kar 1 işlemde geri verilebilir. Bu nedenle aşırı riskten kaçının diyoruz.

Bu arada lütfen günlük önerileri sadece o gün için dikkate alalım. Eski tarihli yazıları okuyan okurlarımız daha sonra bunu uygulamaya çalışmasın.

Günlük önerimize gelince; Dün önerdiğimiz $/JPY paritesi 79.77 direncini kırmak üzere olduğundan orta vade yukarı sinyali nedeniyle 79.77 altından alarak  80.40 seviyesine kadar sürebilme ihtimali fazla olan çıkış trendini değerlendirmek karlı olabilir.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları