Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bugün sert düşüş riski çok yüksek!

Bigpara Haber
Bu sabah itibariyle döviz piyasalarına baktığımızda; $/TL’nin 1.6650 ,€/$`ın 1.44 seviyelerinde olduğunu görüyoruz. €/$ paritesi yukarı sinyalleri veren ikinci gününde 1.4140’lardan 1.4435 seviyelerine kadar sert çıkış gerçekleştirmiştir.

Bu sabah itibariyle en yüksek 1.4425`i (dün gece kapanış değerinde yatay seyirde) görmüş olup dünkü sert yükselişi hazmetmeye çalışacağı bir gün görebiliriz.€/$ paritesinde 1.4435`in üzerini görmesi ve 1.4425`in üzerinde kapanması günlük anlamda önemlidir. Aksi halde bir günlük gevşeme hareketi gerçekleştirme olasılığı çok yükselecektir. Bu paritede trade edenlerin günlük gevşeme riskini iyi düşünmeleri gerekiyor.

€/$ paritesindeki bu sert yükselişin ardında AB liderler zirvesinde Yunanistan’ı kurtarmaya yönelik 109 milyar € yardım paketinin çıkması önemli rol oynamıştır. Sabah Türk gösterge tahvilinde dünün altında faizlerle işlem geçmesi bugün de bu olumlu havanın bize yansıyacağını gösteriyor.

Dün 1.6598- 1.6780 bandında hareket eden $/TL 1.6780 den hızla gevşeyerek 1.6661 seviyelerinden kapanmış. Yukarı sinyalleri devam ederken risk göstergeleri de yavaş yavaş dikkatli olun mesajları üretmeye başladı.

Bugün dün gördüğü en yüksek ve en düşük değerlerden birini geçemezse günlük aşağı sinyali üretecek. Bunun yanında €/$ paritesindeki bu harekete göre çok aşağıda açılması gerektiği halde yukarda kalması da gerçekten hayret verici. Bugün sert düşüş riski çok yüksek.

Bugün önerimiz; avrodaki değer kazancının TL`ye de yansıyacağını düşünerek 1.6660-1.67 seviyelerinde kademeli satarak başlamak ve gevşemeyi beklemek olabilir. Orta vadeli yukarı sinyallerini risk göstergelerindeki yükseklik nedeniyle sert bir hareketle kırabilir.
Saygılarımla,


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları