Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bugün önemli bir mesajımız var

Bigpara Haber

Hatırlarsanız size dünkü yazımda €/$ grafiğinin yukarı sinyali üretmek üzere olduğunu yazmıştım. Son ekonomik gelişmelere paralel adeta sınır noktasında gelen satışlarla ciddi bir düşüş gerçekleştirdi.

1.3073 seviyelerinden gelen sert satışlarla 2 gün içinde 1.2771 seviyesine kadar düştü. Bu sabah 1.2799-1.2764 bandında dalgalanmaktadır. Aşağı trend devam etmekle beraber, bugün önemli bir mesajımız var. Her zaman vermediği ve tutma olasılığı yüksek olan bir sinyal veriyor. Bollinger bandı aşağı yönde fazla deldiği için tepki çıkışı ihtimali çok yüksektir. Bugün hareketinde düşüş ivmesini kaybettiği için tepki çıkışı sert bir şekilde her an gelebilir.

Gelelim $/TL grafiğine; Orta vade aşağı sinyalleri üretmeye devam ederken yatay seyirde birkaç günlük sıkışma söz konusu. Her an sert hareketler gelebilir. Şimdilik 1.85 seviyelerine doğru gevşeme ihtimali biraz daha fazladır.

€/$ paritesinin yukarı gitmesinin $/TL’nin gevşemesine neden olacağı unutulmamalı.

Yurt dışındaki gelişmelere bakarsak; Fransa’nın tahvil ihalelerinde faiz oranlarının yükseliş göstermesi, ABD’de açıklanan özel sektör istihdam verileri ile haftalık işsizlik maaşı başvurularının beklentilerden iyi gelmesi, ABD’de ISM imalat sanayi verilerinin beklentileri karşılayamaması Euro/Dolar paritesinin Eylül 2010’dan bu yana en düşük seviyeye gerilemesine neden oldu.

Parite 1,27 seviyesinde seyrederken, risk iştahının azalmasıyla doların değer kazanmasına rağmen altın fiyatları da yukarı yönlü hareketine devam etti (Altın 1.626). Avrupa Finansal İstikrar Fonu (EFSF), düzenlediği 3 yıl vadeli tahvil ihalesinde 3 milyar Euro borçlandı. ABD’de iyi gelen üretim verilerine karşı AB Bölgesi verilerinin beklenenden kötü gelmesi Almanya tahvil ihalesine katılımın yeterli olmaması gibi veriler euroyu zayıflatan gelişmeler. Altının prim yapması da parasal sisteme güvensizliğin devam ettiğini gösteriyor.

Günlük önerimiz; sert tepki çıkışı sinyali veren €/$ paritesinde 1.2780 seviyelerinden alarak 1.2850 seviyelerinden satmak mümkün gibi görünüyor.

Saygılarımla,


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Not: Altın ile ilgili yazdığım yazıya 82 binin üzerinde bir sayı ile okuma zahmetini gösteren ve 60 yorum ile katkıda bulunan okuyucularımıza çok teşekkür ederim...

Yazarın Diğer Yazıları