Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bugün için önerimiz...

Önerimiz; RSI göstergesinin kısa vadede aşırı yükseldiği sinyali veren ve son verileri de iyi gelen USD/JPY paritesinde...

Bigpara Haber

Orta vade aşağı sinyalleri hala devam eden USD/TL paritesi dün 1,7840 seviyesinden güne başladıktan sonra 1,7827 seviyesinden gelen alımlarla 1,7967 seviyesine kadar yükselmiş ve 1,7895 seviyesinden kapanmıştır.



Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Bu sabah 1,7880-1,7905 bandında hareket eden parite 1,7967 direncini geçebilirse tepki çıkışı yapabilir. Ancak teknik olarak yön hala aşağıya. Bu arada €/$ paritesinde aşağı yönlü dalgalanmalar burada yukarı yönlü baskı riski oluşturmaya devam edecektir.

Avro/TL paritesi ise orta vade yukarı sinyalleri üretmeye devam etmektedir. Dün 2,3342 seviyesinden güne başlamış, 2,3319-2,3408 bandında hareket ettikten sonra 2,3387 seviyesinden kapanmıştır. Bu sabah da 2,3350-2,3397 bandında işlem görmekte olup 2.3440 direncini  aşabilmesi için €/$ paritesinin yükselmesi gerekiyor. Bu pariteye paralel hareketi devam etmektedir.

€/$ paritesine baktığımızda; Orta vade yukarı sinyallerinin devam etmekte olduğunu görüyoruz. Dün 1,3082 seviyesinden güne başladıktan sonra 1,3053-1,3122 bandında hareket etmiş ve 1,3070 seviyesinden kapanmıştır. Kapanış değeri açılış ve aynı zamanda bir önceki günkü kapanış değerlerinden düşük olduğu için günlük gevşeme ihtimali artmıştır. 1,30 seviyesine doğru gevşeme gelebilir.

Bu durum USD/TL paritesinde yukarı, Avro/TL paritesinde ise aşağı yönlü hareketleri tetikleyebilir.

Bir okurumuz GBP/USD paritesini sormuş hemen bakalım; Orta vade yukarı sinyalleri gelmeye devam ediyor ve 1,5350 seviyelerine sıkışmış durumda. Şimdilik yeni bir gelişme olmazsa yön orta vade yukarı görünüyor.

Altın için orta vade yön hala aşağı olup yukarı hareketler olduğu takdirde tepki çıkışı olarak düşünülmelidir. 1,585 ONS/USD değerin üzerinde tutunmadan da yukarı trendi bir süre konuşamayacağız.

Japonya’da Şubat ayı makine siparişlerinde bir önceki yıl aynı aya göre  %7 artış beklenirken %7.5 artış gerçekleşti. Aynı dönemde USD/JPY 90-94 bandındaydı. 

Çin’de Mart ayında 15 milyar USD ticaret fazlası beklenirken, 0,9 milyar USD açık gelmesi. Çin’de iç talebin beklenenden fazla arttığını gösteriyor. Çin’in ihracat artışı beklenenin çok altında olurken global durgunluğu göstermekte, ithalattaki artışın beklenenin çok üzerinde olması da Çin’in global ekonomiye göre daha canlı olduğunu gösteriyor.
FED tutanakları açıklandı ve tahvil alım programının bu yıl sona erebileceği bildirildi. Yani piyasaya gelecek yıl ek likidite verilmeyebilir. Bazı fonlar bu nedenle nakde dönme satışı yapmaya başlayabilir. Zira tahvil alım programının bu yıl yavaş yavaş azaltılması söz konusu olacak. Bu arada ekonomik görünümde bozulma olursa varlık alım programları devam edecekmiş. Kısacası ne şiş ne de kebap yansın deniyor.

Önerimiz; RSI göstergesinin kısa vadede aşırı yükseldiği sinyali veren ve son verileri de iyi gelen USD/JPY paritesinde sert çıkışın kar realizasyonu fırsatını değerlendirmek için yakından takibe devam edilmesi teknik açıdan mantıklı görünüyor.

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları