Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bugün altının günü...

Bugün altının günü. Yurt dışında yaşanan olumsuzluklar tamamen altına yarıyor...

Bigpara Haber

Bugün altının günü. Yurt dışında yaşanan olumsuzluklar tamamen altına yarıyor.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Dün 1.631-1.647 $ bandında hareket eden altın bu sabah 1.643 $ seviyesinden açılarak 1.661 seviyelerine kadar yükseldi. Son işlemler de aynı seviyelerden gerçekleşiyor. 1.679 $ direnç seviyelerine kadar önemli bir satış baskısıyla karşılaşacağımızı düşünmüyoruz.

Ama spekülasyonlar diz boyu gittiği için her an ters ve sürpriz hareketlerle karşılaşma riskimiz normal dönemlere göre bir hayli fazla. Çünkü bazı spekülatörler para kazanmak zorunda ve bu ortamda para piyasalarından para kazanmak oldukça zor.

Altında orta vade yukarı sinyali devam ederken risk göstergesi RSI henüz trendin sonuna gelmediğimiz sinyalini bize gösteriyor. Şimdilik beklentilerimiz dahilinde yukarı harekete devam.

€/$ paritesi son zamanların en ilginç görüntüsünü veriyor. Not indirimleri, İngiltere’nin resesyona girdiği, kurtarma fonunun notunun düşürülmesi, Finlandiya’nın Avro’dan çıkma isteği, Yunanistan’ın tekrar sorun olarak karşımıza çıkmasına kadar bir sürü olumsuzluğa rağmen aşağı sinyaline 0.002 nokta kala her nedense yukarı yönde işlemler gerçekleşti.
 
Yukarı sinyali hala devam ediyor. Ayrıca bu olumsuzluklar yok gibi teknik analize uygun olarak bugün yükseldi bile. Dün 1.2626-1.2688 bandında hareket etmişken bu sabah itibariyle 1.2650 seviyesinden başlayarak 1.2760 seviyelerine kadar yükseldiğini görüyoruz. Son işlemler ise 1.2745 seviyelerinde. Daha önce okuyucu sorularında da olduğu gibi 1.29 beklentimizi koruyoruz.

$/TL grafiğine baktığımızda; Daha önce de belirttiğimiz gibi €/$ paritesindeki yukarı hareket $/TL paritesini de aşağı doğru itmiş görünüyor. Bildiğiniz gibi aşağı yönlü hareket beklentimiz bulunuyordu ve hala bu düşüncemizde değişiklik yok. 1.9219 seviyelerinden başlayan düşüş trendi hala devam ediyor.

Eski yazılarımıza bu site vasıtasıyla baktığınızda 30.12.2011 tarihinden beri aşağı sinyallerin geldiğini belirttiğimizi görebilirsiniz. Risk göstergesi RSI düşüşün henüz aşırıya kaçmadığını söylemesi ve bazı önemli trend göstergelerinin aşağıyı işaret etmesi nedeniyle 1.8340 seviyelerine kadar gevşemenin devam edeceğini düşünüyoruz. Döviz almak isteyenlere sözümüz mevcut koşullarda aceleci davranmamalarıdır.

Bugün için önerimiz; 1.2690 seviyelerinde €/$ alarak yükselişleri değerlendirmek olabilir. Bu arada bugün Hazine ihalesinde başarılı bir sonuç alınması önümüzdeki günlerde TL’yi daha değerli hale getirebilir. Bu nedenle 1.8490 seviyelerinden $/TL satmak da mantıklı görünüyor.

Not: Okurlarımızın sorularına ya aynı gün okuyucu sütununa ya da bir sonraki gün yazımda değiniyorum. Bilginiz olsun.


Saygılarımla,

Yazarın Diğer Yazıları