Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bu seviyelerde satın!

Hatırlarsanız dün €/$ için farklı bir trade önerisinde bulunmuştum...

Bigpara Haber
Hatırlarsanız dün €/$ için farklı bir trade önerisinde bulunmuştum. Öneri 1.2980 seviyesinin altında alışla 2 günlük 1.3038 seviyesinden satış şeklindeydi.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Dün €/$ 1.2956 seviyesine kadar gevşemiş olsa da yazının yayınlandığı saatten itibaren bir daha aynı seviyelere inmediğinden alış işlemi gerçekleşememiş oldu.

Genelde 1.30-1.3060 bandında hareket etmiş ve yavaş yavaş gevşeyebileceği sinyalleri vermeye başlamıştır. Orta vadeli aşağı sinyallerinin devam etmesi ve 1.3085 seviyesinin güçlü direnç olması nedeniyle artık satarak pozisyon açmayı önereceğiz.

USD/JPY grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı trendin devam ettiğini, 80.30 seviyesinin önemli direnç konumunda olduğunu, desteğin ise 79.44 seviyelerinde bulunduğunu görüyoruz. Şu an bulunduğu yer yeni pozisyon açmaya pek de elverişli değildir.

€/TL grafiğine baktığımızda; RSI aşırı düştü sinyalleri üretirken 2.30 seviyelerinin önemli direnç konumunda olduğunu görüyoruz. Çapraz paritelerden bir sürpriz olmazsa, orta vade aşağı trend göstergelerine rağmen tepki çıkışı yaşayabilecek durumda. Bu nedenle aşağı trende rağmen satılmalı diyemiyoruz. 2.3140 seviyesine kadar yükselme potansiyeli her an için mevcut. Ancak değer kazancı için alınacak durumda da değil.

$/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade aşağı sinyallerinin yanında toparlanma çabaları devam ediyor. Eğer 1.7790 seviyesini kısa ürede görebilirse yukarı sinyalleri gelmeye başlayacak. Ancak kanaatimiz 1.7760 direncini aşamayacağı yönündedir. 1.7540-1.7760 bandında her yöne hareket edebilecek bir potansiyeli var. Şimdilik direnci denedikten sonra aşağı hareketin sertleşebileceği düşüncesindeyiz.

Önerimiz 1.7760 seviyelerine geldiği takdirde $/TL, 1.3080 seviyelerine yükselirse de €/$ satarak gevşemeleri değerlendirmekte fayda olabilir.

Saygılarımla,

Yazarın Diğer Yazıları