Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bu seviyeden satış yapılabilir

Önerimiz; 1.7872 seviyelerinden USD/TL satarak orta vade aşağı trendi değerlendirmek teknik açıdan mantıklı görünüyor.

Bigpara Haber

Dün 1.2943 seviyelerinden güne başlayan €/$ paritesi 1.2929 seviyelerinden gelen alımlarla 1.3115 seviyelerine kadar yükselmiştir.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Bu sabah da dün gördüğü en yüksek seviyeler civarında 1.2996-1.3014 bandına sıkışmış vaziyette beklemektedir. Orta vade aşağı sinyalleri devam ettiğinden çıkış hareketlerini tepki çıkışı olarak yorumluyoruz. Dün yazımızda günlük yukarı sinyalinden bahsetmiştik. Fazlasıyla yükselişi gerçekleştirmiş oldu. Bu sabah dar bantta sıkışması ise kararsızlığını gösteriyor. Dikkatli olmak lazım. 1.3020 seviyeleri önemli bir direnç konumundadır. Yani bu bölgelerde satış gelme riski bir hayli fazladır.

Avro/TL paritesi de €/$ paritesinin yukarı yönlü etkisinden etkilenerek yükseliş gerçekleştirmiştir. Dün 2.3160 seviyelerinden açıldıktan sonra 2.3122 seviyelerinden gelen alımlarla 2.3201 seviyelerine kadar yükselmiştir. Bu sabah da 2.32 direnç bölgesinde sıkışmış durumdadır. Orta vade aşağı sinyalleri üreten bu paritede de uzun vade yatay seyirde olması nedeniyle dalgalanma ihtimali devam ediyor.

USD/TL paritesine baktığımızda; Dün sert bir satış geldiğini görüyoruz. 1.7891 seviyesinden güne başladığını, 1.7904 seviyesinden gelen satışlarla da 1.7819 seviyesine kadar gevşediğini görüyoruz. Kapanışın günün en düşük seviyesinde olması da zayıflamanın devam edeceği anlamına geliyor. Orta vade aşağı sinyalleri gelmeye devam etmektedir.
 
Uzun vadede ise yatay seyirde dalgalanmakta olup henüz bir trend içerisine girmemiştir. Eski yazılarımızda 1 yıllık periyod için aşağı sinyallerini verdiğini sizlerle paylaşmıştık Lütfen o yazıyı uzun vade ile ilgilenenler tekrar okusun.

Başçı’nın faizde indirim beklentilerini destekleyen yaklaşımı nedeniyle TL güçlü kalmaya devam edecektir. Unutmayalım faizler düşerken TL değerli olur. Faizler beklentilerden fazla düştükten sonra TL değersizleşmeye başlayabilir. Şimdilik dönem TL’nin değerli kalma dönemi. Bu arada açıklanan Ekim ayı cari açık verisi beklentiler dahilinde ve 1.96 milyar USD olarak gerçekleşti. Bu durumda cari açık verisi 55.6 milyar USD’dan 53.1 USD’na düşmüş oldu.

ABD’de FED toplantısında parasal genişleme haberleri yurt dışında etkili olacaktır.

Önerimiz; 1.7872 seviyelerinden USD/TL satarak orta vade aşağı trendi değerlendirmek teknik açıdan mantıklı görünüyor.

Saygılarımızla

Yazarın Diğer Yazıları