Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bu seviyeden pozisyon kapamayı bekleyebiliriz

Bigpara Haber
Sabah itibariyle bankalar arası $/TL kotasyonlarına baktığımızda; kotasyonların 1.6560 alış, 1.6590 satış seviyelerinde olduğunu görüyoruz. €/$ paritesinin dünkü seviyelerde (1.4160 ) olduğunu dikkate alırsak TL düne göre hafif prim yapmış görünüyor.

Tarihsel verilere baktığımızda 28 Mart 2011 günü €/$ paritesi aynı yerdeyken. $/TL paritesi 1.55-1.56 bandında hareket etmiş. Aradaki fark TL`nin değer kaybetmesidir. TL her dolar için yaklaşık 0.10 TL değer kaybetmiştir. (Mart ayından bu yana olumsuz makroekonomik bir veri olmamasına, aksine olumlu bir sürü veri olmasına rağmen.)

Avrupa`da bazı bankalar stres testini geçemedi. ABD`de borç tavanı konusunda Obama cumhuriyetçilere süre tanıdı. Kısaca batıda değişen bir şey yok. Doların avroya göre gücünün azalması için 1.43 seviyelerine (bugün için) gelmesi gerekiyor. Belirlenen seviye her geçen gün aşağı inecektir. Bu parite hareketine bağlı TL`de de yukarı yönlü baskı olabilir. Ancak yazının başında da belirttiği gibi TL şu an gereksiz yere 0.10 TL değer kaybetmiş durumda.

Teknik olarak TL`ye bugün biraz daha detaylı bakarsak; TL yaklaşık 7 iş günüdür, PSAR, Bollinger Band ve MACD tarafından yukarı trend sinyalleri vermektedir. Bu trend sinyalleri orta vadeli olup yaklaşık 15-20 iş günü sürer. Bu sinyallerin son bulması için bugün itibariyle 1.6150 seviyelerine düşmesi gereklidir. RSI risk göstergesinin henüz 64 seviyelerinde olması kar realizasyonu için erken olduğunu göstermektedir. 70 seviyesinin üstünde bu ihtimal artmaktadır.

Bugünkü önerimiz; Günlük aşağı sinyali gelmesi nedeniyle bugün pozisyonu bir gece taşırsak daha fazla kar potansiyeli olabilir. Bu nedenle 1.66 seviyesinin üzerinden satarak. 24 saat boyunca 1.6520 seviyesinden pozisyonu kapamayı bekleyebiliriz.


Saygılarımla,

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları