Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bu seviyeden pozisyon alınabilir

Şimdilik 1.2750 seviyelerinden alım yönünde pozisyon alınmalı diyoruz

Bigpara Haber

Cuma günü 1.2698 seviyesinden güne başlayan €/$ paritesi 1.2643 seviyesine kadar gevşedikten sonra 1.2794 seviyesine kadar beklediğimiz tepki çıkışının bir bölümünü gerçekleştirdi.


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

RSI seviyesinin aşırı düşük olması nedeniyle bu paritede sert tepki hareketleri beklediğimizi sizlerle paylaşmıştık. Bu nedenle 1 aylık periyot için alınması gereken bir finansal ürün olabilir diye düşünmüştük. Bu sabah baktığımızda; 1.2813 seviyesine kadar yükseldiğini ve tepki hareketinin devam ettiğini görüyoruz. 1.2650 seviyelerinden €/$ alarak pozisyon tutmuş olanlar 1.28 seviyelerinde ciddi para kazanmış olmalılar. 1.2875 seviyeleri orta vadeli bazı göstergelerin yukarı dönmesi için yeterli seviyedir. Şimdilik bugün için bu seviyeyi deneyip denemeyeceğini takip edeceğiz. Yarın bu seviye daha da aşağı düşecektir. Şimdilik 1.2750 seviyelerinden alım yönünde pozisyon alınmalı diyoruz.

Eur/TL grafiğine baktığımızda; Cuma günü 2.3214 seviyelerinden 2.3506 seviyesine kadar sert bir çıkış yaptığını görüyoruz. Orta vade yukarı göstergeler ve düşük RSI nedeniyle Avro risklerinizi iyi yönetmeniz tavsiyesinde bulunmuştuk. Bu sabah 2.3354-2.3475 bandında bir miktar Cuma günkü sert çıkışı hazmetme hareketinin gerçekleştiğini görüyoruz. Gün içerisinde €/$ hareketine bağlı olarak yukarı yönde hareket etme potansiyeli hala yüksektir.

$/TL grafiğine baktığımızda; Cuma günü 1.8280 seviyesinden 1.8410 seviyesine kadar yükselişini sürdürmüş ve RSI aşırı yükseldi deme sınırına yükselmiştir. Orta vade yukarı sinyalleri devam etmekle beraber artık aşırı riskli konumdadır.

Bu sabah 1.8265-1.8356 bandında satıcılı hareket etmesi kar realizasyonu riskini artırmaktadır. €/$ yukarı hareketine devam edebilirse burada sert aşağı hareketler görebiliriz. Bu nedenle alım yönünde işlem yapacakların iyi düşünmesi gerekiyor.

$/JPY grafiğine baktığımızda yukarı sinyali verdirilmeye çalışıldığını ancak daha sonra gelen sert satışlarla tekrar aşağı sinyallerini üretmeye devam ettiğini gözlemliyoruz. RSI’nın düşük seviyelerde olması satarak yeni pozisyon açın dememize engel olsa da kısa sürede tekrar 80 seviyesini deneyemezse 78 seviyesini görmeyi deneme ihtimali çok artacak. Sabah işlemleri sanki tepki çıkışı olabilir imajı vermektedir.   
Önerimiz 1.2750 seviyelerinden €/$ alarak çıkışların değerlendirilmesi mantıklı görünüyor.

Saygılarımla...

Yazarın Diğer Yazıları