Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bu seviyede ciddi alışlar gelebilir!

Önemli direnci (hatırlarsanız) 1.29 civarında diye daha önceki yazılarımızda belirtmiştik...

Bigpara Haber

Dün yukarı trend beklentimize uygun hareket eden altın 1.641 seviyesinden 1.667 USD seviyesine kadar yükseldi. Yukarı yönlü orta vade trend devam ediyor.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Ancak 1.667 seviyesinde satış geliyor. Bu seviye teknik olarak direnç bölgesinin başladığı bölge. Bu nedenle eğer önümüzdeki günlerde bu seviyeyi aşamazsa kısa vade geri çekilme yaşama riski artar. 1.667-1.680 bandı önemli dirençleri içeriyor haberiniz olsun.

€/$ grafiğine baktığımızda; Yukarı trend beklentilerimize paralel olarak 1.2650 seviyelerinden 1.2809 seviyelerine kadar yükseldi. Bugün de yukarı sinyalleri devam ettiği için Avro USD’na karşı güçlenmeye devam edebilir. Bu sabah itibariyle 1.2735-1.2787 bandında olması güçlü olduğunun sinyalidir.

Önemli direnci (hatırlarsanız) 1.29 civarında diye daha önceki yazılarımızda belirtmiştik. Bu seviye hedefimizi hala koruyoruz. Güçlü desteğimiz 1.2680 seviyeleri. Yani bu seviyede ciddi alışlar gelebilir. Direnç seviyesi dediğimiz noktalar ise elindeki Avro’ları satmak için bekleyen var demek.

$/TL grafiğine baktığımızda; Dün beklentilerimize paralel olarak 1.8535 seviyelerinden 1.8371 seviyelerine kadar gevşediğini görüyoruz. Bu hareket €/$ paritesi yukarı gittikçe, TL’nin USD’na karşı değerinin gittikçe arttığını gösteriyor. Bunun yanında TL’nin sepet bazında da değerinin artması Avro’ya USD karşısında olduğu gibi değer kazandırmıyor.

Bu sabah itibariyle de $/TL 1.8397-1.8436 bandında işlem görerek hala aşağı yönde gitme eğiliminde olduğunu bize göstermektedir. $/TL’de aşağı trend devam ediyor. 1.8324 seviyelerinde önemli desteği var. Bu nedenle, belirttiğimiz seviyedeki hareketleri yakından takip edeceğiz. USD almak isteyenler şimdilik acele etmesin sözümüzü söylemeye devam ediyoruz.

Önemli gelişmelere bakarsak Yunanistan gündemin en başında. Kreditörlerle bugün yapılacak toplantıda olumlu gelişme olursa Yunanistan’ın temerrüde düşmesi (yani tahvillerini ödeyememesi) riski artacak. Böyle bir gelişme €/$ paritesini aşağı vurabilir. Bunun yanında AB bölgesinde yapılan tahvil ihalelerinin ECB destekli olsa da olumlu gelişmesi şimdilik pozitif havayı destekliyor. Bugün Almanya’nın tahvil ihalesi izlenecek.

İçeriye baktığımızda Hazine’nin 1.8 milyar USD itfası nedeniyle içeride USD bol olacak.

Önerimiz; aşağı trendine devam eden ve €/$ paritesiyle de desteklenen $/TL paritesinde 1.85 seviyelerine yaklaştıkça satarak düşüş potansiyelini değerlendirmek mantıklı gibi görünüyor.

Saygılarımla,

Yazarın Diğer Yazıları