Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bu marjlarda hareket edin!

Orta vade yukarı sinyalleri aşırı zayıflamış durumda olup her an son bulabilir

Bigpara Haber
Dün 1.2324 seviyelerinden açılan €/$ paritesi 1.2344 seviyesine kadar yükseldikten sonra gelen satışlarla 1.2264 seviyesine kadar gevşemiş ve kapanışı en düşük seviyeye yakın bir nokta olan 1.2287 seviyesinden yapmıştır.

Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Orta vade yukarı sinyalleri aşırı zayıflamış durumda olup her an son bulabilir. Bu sabah 1.2290 seviyesinden güne başlayan €/$ paritesinde son işlemler 1.2283 seviyelerinden geçmektedir. Bu durum yukarı sinyallerinin bugün son bulabileceği anlamına geliyor. 1.2264 seviyesinin altına indiği andan itibaren yukarı yönde pozisyonların gözden geçirilmesi ve kapatılması gerekecek. Şimdilik yatay seyirde ve düşük hacimde hareket ettiğini düşündüğümüz bu paritede 1.2151-1.2450 bandında sürpriz hareketlere hazır olmakta fayda var.

€/TL grafiğine baktığımızda; €/$ paritesinin aşağı yönde hareketinin burada da aşağı yönde baskı yarattığını görüyoruz. Piyasalar şu an için yatay seyirde ve yön belirleme çabası içerisinde olduğundan aylık bazda trendler de beklendiği kadar sürmeyebilmektedir. Yeni gelen orta vade yukarı sinyaller yanında €/$ paritesinin aşağı yönlü hareket riskinin artması tezat oluşturuyor. Bu nedenle 2.1914-2.2287 bandında hareketine devam edebileceğinden pozisyonların bu banda göre alınmasında fayda var.

$/TL grafiğine baktığımızda; Orta vade yukarı sinyallerinin gelmeye devam ettiğini. Dün 1.8035 seviyesinden başlayarak 1.8060 seviyesine kadar yükseldiğini, direnç seviyesi olan bu seviyeden gelen satışlara dayanamayarak 1.7955 seviyesine kadar gevşediğini ve kapanışı da 1.7987 yaparak “key reversal dediğimiz” günlük gevşeme sinyali verdiğini görüyoruz. Burada beklentimiz günlük olarak dünün daha düşük seviyesini göreceğidir. Bu sabah itibariyle duruma baktığımızda 1.7957-1.7982 bandında hareket ettiğini ve henüz daha düşük seviyeyi test etmediğini görüyoruz. Bu şekilde kalabilirse yarın tekrar yukarıyı deneme potansiyeli artacaktır.

Piyasaların genelde sığ ve hacimsiz oluşu, önemli beklentilerin bulunmayışı ve güçlü trend hareketlerinin olmayışı nedeniyle , ciddi marjlar oluşmamakta ve analizini yaptığımız pariteler günlük kar yaratma fırsatını bu aralar fazla vermemektedir. Sığ hacimler önemli spekülasyonlara da zemin hazırlayabilir. Bu nedenle nasılsa dar marjda oynuyor diyerek ciddi miktarlarda pozisyon almamanızı özellikle belirtmek istiyoruz. O zaman ciddi marjda ve muhtemelen sizin aldığınız pozisyonun tersine sert hareketler gelebilir. Sığ piyasalarda piyasaya giriş ve çıkışlar daha kolay takip edilebilmektedir. Bu nedenle lütfen riskli miktarlarda pozisyon almaktan kaçının.

Türkiye işsizlik verisi son 10 yılın en düşük verisi olarak karşımıza çıkarken TL bir miktar prim yapmış, ABD ekonomik verilerinin beklenenden iyi gelmesi FED parasal genişlemesi ihtimalini azaltması USD’ye prim yaptırmıştır.

Önerimiz; Yatay ve trendsiz görünen piyasalarda yukarıda bahsettiğimiz marjlarda hareket etmek mantıklı görünüyor.


Saygılarımla,

Yazarın Diğer Yazıları