Hikmet BAYDAR 3. Göz Danışmanlık / CEO Tüm yazıları

Bu hareketi şimdilik beklemiyoruz

Orta vade aşağı sinyalleri henüz devam etmekle beraber RSI göstergesi aşırı düşük sinyalleri vermek üzere...

Bigpara Haber

Dün 1.2818 seviyelerine kadar yükselen €/$ paritesi daha sonra gevşeyerek 1.2776 seviyelerinden kapandı. Bu sabah itibariyle baktığımızda 1.2729-1.2779 bandında hareket ettiğini görüyoruz.


Orta vade aşağı sinyalleri henüz devam etmekle beraber RSI göstergesi aşırı düşük sinyalleri vermek üzere. Orta vade aşağı sinyallerinin son bulması için bugün 1.2920 seviyelerine kadar güçlü bir çıkış yapması gerekiyor. Ancak şimdilik böyle bir hareket beklemiyoruz. Tepki çıkışı bile istediğimiz güçte gelmedi.

$/TL grafiğine baktığımızda; Dün 1.8638-1.8765 bandında hareket ettikten sonra 1.8685 seviyelerinden kapanarak orta vade aşağı sinyallerine paralel kısa vade aşağı sinyali vererek kapanmış oldu. Bu sabah itibariyle 1.8677-1.8718 seviyeleri arasında sıkışmış durumda. 1.8604 seviyesinde önemli bir desteği var ve çarpraz paritelerde herhangi bir aksilik olmazsa bu desteği bugün test edebilir. Trend göstergeleri henüz aşağı trendin devam edeceğini ve aşağıda bir miktar daha yolunun olduğunu göstermektedir.

Bu arada altınla ilgili yazımı okumuş okuyucularımıza da altının yukarı trendinin devam ettiğini 1.643 direncini kırmayı denemekte olduğunu, yukarı trendin de devam etmekte olduğunu hatırlatalım. Direnci kırarsa direnci kırarsa 1.720 seviyesine kadar çıkış yaparsa sürpriz olmayacak.

Gelelim önemli haberlere; Fitch, Yunanistan’ın AB bölgesinden çıkabileceği uyarısında bulunmuş. Bu durum Avro’yu zayıflatıcı bir gelişme. Bu arada Fransa’nın notunun bu yıl düşmeyebileceği açıklaması da tam tersine Avro’yu destekliyor. Bu arada İtalya ile ilgili kötü haberler dolaşıyor. Bugün İtalya Başbakanı Merkel düetini izleyeceğiz. Somut veya umut vaad eden bir gelişme olursa Avro bir miktar toparlanabilir. Bugün Almanya tahvil ihalesi yakından takip edilecek. Çünkü güven bunalımı Almanya borçlanmasını da olumsuz etkilerse son kale de düşmüş olacak. O zaman Avro’nun işi bir hayli zor.

Yurtiçinde otomotiv satış rakamları ilgimi çekiyor. Çünkü yüksek bir yüzde ike ithal yarı mamüle dayalı montaj sanayi olması ve üretimde önemli bir kısmın yurtiçi tüketime gitmesi nedeniyle cari açığın sorumlu sektörlerinden birisi. Aralık ayında binek oto satışları %11 daralma olmuş. Bu durumda, stok artırma politikası güdülmezse cari açığın daraldığını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Gelelim günlük önerimize; 1.8780 seviyelerinden $/TL satarak 1.8604 seviyelerine kadar gelebilecek düşüşü değerlendirmek mümkün gibi görünüyor.

Saygılarımla,


Hikmet BAYDAR
www.3-goz.com

Yazarın Diğer Yazıları